Ehliyetlerde yeni dönem başlıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sürücü kartlarındaki bilgilerin kimlik kartına yükleneceğini açıklayarak, pilotunun Ocak ayında gerçekleştirileceğini duyurdu. 

banner279
01 Aralık 2020 Salı 12:36
Ehliyetlerde yeni dönem başlıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Dijital Arşiv Projesi Tanıtımı'nda konuştu. "Çok köklü bir dijital dönüşüm gerçekleştiriyoruz" diyen Soylu, yeni nesil çipli kimlik kartlarından bahsederek "Şu ana kadar Türkiye nüfusunun yüzde 74’ünün kimlik kartını değiştirdik." ifadelerini kullandı. Soylu, ocak ayında noterlerde uygulanmaya başlanacak yeni projenin de detaylarını paylaştı. Soylu'nun konuyla iligili açıklaması şöyle: "Sürücü kartlarındaki bilgileri de kimlik kartına yüklüyoruz. Bu da yeni proje.  Pilotunu Ocak ayında inşallah Noterlerde başlatacağız. Bu da yeni bir adım. Notere gideceksiniz, daha sonra bankalar, daha sonra başka kurumlar, isminizi soyadınızı söyleyeceksiniz, noterdeki görevli, 'parmağınızı şu cihaza basar mısınız' diyecek... Bastıktan sonra resminiz, kimlik bilgileriniz oraya çıkacak. O entegrasyon da sağlanmış olacak. Sizin o kişi olduğunuzu, güvenilir olarak anlayan görevli hizmetini verecek ve Türkiye bu sayede özellikle karşı karşıya kaldığı birçok mağduriyetin olduğu meselelerden kurtulacak. Önemli bir projemiz de kısa kadı 'KPS' olan Kimlik Paylaşım Sistemi'dir. 7/24 online hizmet verilecek. Hayatımızı kolaylaştıran bir projedir. Toplam 2005 kurum ve kuruluşa hizmet verilmektedir. 22 milyar sorgu yapılmıştır. Kısa adı 'MAKS' olan Mekansal Adres Kayıt Sistemi de önemli bir projedir. Harita tabanlı mekansal yapıya dönüştürüldüğü ve entegre içinde çalışan bir sistemdir. Bu sistem afet olaylarında, asayiş olaylarında, şüpheli aramalarında kullanılacak."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287