Hafta içi sokağa çıkma yasağı gelecek mi?

Artan vakalar sonrası Bilim Kurulu harekete geçti. Hafta sonu için 20.00 ila 10.00’da uygulanan sokağa çıkma yasağı hafta içine çekilebilir. Hafta sonu ise sokağa çıkmak tüm gün olacak şekilde yasaklanabilir. Şehirler arası seyahatlere de uzun bir süreliğine sınırlama getirilebilir.

banner279
29 Kasım 2020 Pazar 12:19
Hafta içi sokağa çıkma yasağı gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün koronivirüs vakalarındaki artışa değinerek “Vatandaşlar dikkatli davranmıyor. Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız” dedi. Bu açıklamanın ardından Sağlık Bilim Kurulu, önümüzdeki birkaç gün içinde vaka sayılarında azalma olmazsa söz konusu tedbirleri sıkılaştıracak. Bu tedbirlerin başında ise sokağa çıkma yasağı geliyor. Hafta sonları 20.00 ila 10.00’da uygulanan yasağın, hafta içini de kapsayacak şekilde genişletilmesi düşünülüyor. Aynı zamanda, hafta sonları tam gün sokağa çıkma sınırlaması da gündemde. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma sınırlamasının süresinin uzatılması da düşünülen tedbirler arasında. Salgında yüksek risk oluşturan bu yaş gruplarının her gün dışarı çıkabildikleri üç saatlik dilimin azaltılması ya da sadece hafta sonunda dışarı çıkabilecekleri şeklinde yeni düzenlemelerin yapılması planlanıyor. Pazar yerlerine de HES koduyla girilmesi üzerinde çalışılıyor.

YOĞUN BAKIM SAYISI ARTACAK

Öte yandan, hastanelerde ve sağlık sistemi üzerindeki yükü azaltmak için çalışmalar yürütülüyor. Bu çerçevede, hastanelerdeki yoğun bakım yatak sayılarının artırılması planlanıyor. Acil olmayan ameliyatların durdurularak uygun yerlerin yoğun bakıma dönüştürülmesi üzerinde çalışılıyor. Hastanelerde bu süreçte kalabalıkların oluşmaması gerektiğini belirten uzmanlar, acil olmayan sebeplerle acil servislere başvurulmaması gerektiği ve temaslıların test yaptırmak için beş altı gün izole olmuş vaziyette beklemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287