Teröristler Ölülerini Almadan Kaçıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde bulunan terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik operasyonu, aralıksız sürüyor.

banner279
28 Ocak 2018 Pazar 15:06
Teröristler Ölülerini Almadan Kaçıyor


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde bulunan terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik operasyonu, aralıksız sürüyor. ÖSO bünyesinde 1. Magavir Tugayı Komutanı Basri Süleyman çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Tünellerde gizlenen PYD'lilerin ani saldırılar gerçekleştirdiğini belirten ÖSO Komutanı Basri Süleyman, "Operasyon başarıyla sürüyor. Afrin'e ilerleyişimiz devam ediyor. Sivil insanlara asla zarar vermiyoruz ama PYD sivilleri katlederek bizim üzerimizden kara propaganda yapıyor.
Ele geçirdiğimiz köylerde PYD geri çekiliyor. Araziler PYD ölüleri ile dolu, örgüt ölülerini almadan kaçıyor. Sivil kıyafetler giyerek kaçmaya çalışıyorlar. PYD sivil halktan direnenlere de eziyet ediyor.
PYD'den temizlediğimiz köylerdeki sivil halk bizleri sevinçle karşılıyor, operasyona destek veriyorlar. Türk askeri ile sürekli koordinasyon içindeyiz, tüm bilgileri birbirimizle paylaşıyoruz.
Türkiye'deki sınır köyleri bizlere sıcak yemek gönderiyor ve sevgilerini hiç eksik etmiyorlar. Onlara da teşekkür ederim" diye konuştu.
"SİVİL HALKI KALKAN OLARAK KULLANIYOR"
ÖSO bünyesinde 1. Magavir Tugayı Komutanı Basri Süleyman açıklamasına şu sözlerle devam etti.Afrin merkezine kadar girip terörden arındıracağız ve Kilis'i PYD'nin roketli saldırı tehdidinden kurtaracağız.
Mücadelemiz kötü hava şartlarında devam ediyor. Afrin bölgesi yoğun patlayıcı ve tuzaklarla dolu.Kayıp vermemek için adım adım Afrin'e ilerliyoruz. Fırat Kalkanı'nda yüzlerce DEAŞ'lıyı bozguna uğrattık.
Şimdi DEAŞ'tan kurtulan bölgelerde barış, huzur ve güvenlik var.PYD, sivilleri kalkan olarak kullanıyor.
 

Son Güncelleme: 28.01.2018 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287