Öğretmenler en değerli en fedakar en sanatkar kişilerdir.Öğretmenler en değerli kişilik hamurunda da biçim verenlerdir. Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır. Devletin sunduğu imkanlar dahilinde bizleri hep iyilikten hep eğitimden yana olan öğretmenlerimize saygımızı sevgimizi ebedi göstermemiz gerekiyor. Hatırlarsak ilk olarak kreşlerde anaokullarında öğretmen sevgisini sıcaklığını hoş görüsünü güler yüzünü tatmaya başlıyoruz.

Öğretmenlerimiz, geçmişin öğreticileri, gelecegimizin kurucularıdır. Okulu ilk baslayan bir öğrenci her zaman kendisine eğitim veren, öğretmeni gibi olmak ister.Eğitimle ilk karşılaştıgımız yaşlarda öğretmenlerimiz eğitimden ziyada, mutlulukta,üzüntüde, tüm sorunlarda aile ile öğrenci arasında köprü vazifesi yaparlar. Çoğu zamanda hak etmedikleri davranışlarla, karşı karşıya kalsalar da hoş görü ve nezaketi de ellerinden bırakmazlar.
Bir toplumun uygarlık düzeyi,öğretmene verdiği değerle ölçülür…


Gün geçtikçe, nesiller değiştikçe, sınıflar yükseldikçe öğretmene saygının azaldığını, saygısızlığında arttığını kimi zaman görüp, şahit oluyoruz.Kendimde öğretmen torunu olmandan dolayı, değerli büyüklerimle aynı  ortamı paylaştğımda, kendi okul dönemlerini, eskilerini anlatırken,üzerinden kaç sene geçmesine rağmen, torun sahibi olmalarına rağmen,hala o günki heycanla, rahmetli  anneannemi aynı saygı ve sevgiyle yürekten dile getirebiliyorlar.Bundan güzel bir duygu olamaz .Öğretmenlerimizi yaşımız kaç olursa olsun unutma şansımız olmadığı gibi , öğretmenlerimizde hayatımızda unutamadıklarımızdandır.
Başta kutsal görevi üstlenmiş,şuanda haytta olmayan öğretmelerimizi rahmetle anar. Hasta olanlara acil 
Şifalar,emekli olanlara sağlıklı günler,görevlerini sürdüren öğretmenlerimizede başarılar dilerim, iyiki varsınız ; dün bugündür. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlar. Mutluluklar dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.