Ağrı’da Tipi Nedeniyle Yolcu Otobüsü Devrildi

Ağrı’da tipi nedeniyle devrilen yolcu otobüsünde 2 kişi yaralandı

banner279
13 Mart 2021 Cumartesi 13:02
Ağrı’da Tipi Nedeniyle Yolcu Otobüsü Devrildi

Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 YK 9676 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü, Ağrı-İran kara yolu Taşlıçay ilçesine bağlı Aşağı Esenköy köyü mevkisinde devrildi.Ağrı'da İran karayolu üzerinde oluşan tipi ve buzlanma beraberinde kazaları getirdi. Peş, peşe meydana gelen 7 kazada çok sayıda kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, bölgede etkili olan kar yağışının ardından başlayan tipi ve buzlanma E-100 transit yolunda kazaları beraberinde getirdi.Ağrı karayolundan ipek geçidini kullanarak İran'a gitmeye çalışan çok sayıda tır yoldan çıkarak devrilirken, yine Iğdır'dan Ağrı'ya gelmekte olan Diyarbakır ve Ağrı firmalarına ait otobüsler yan yatarak devrildi. 112 Acil Kurtarma ve AFAD ekipleri bölgeye ulaşırken, bölgede oluşan tipi yol açma çalışmalarını da yakından etkiledi. Yolcu otobüsünde bulunan yaralılar Ağrı ve Iğdır'da ki hastanelere sevk edilirken, ilk belirlemelere göre olay yerlerinde ölen kimsenin olmadığı açıklandı.

Şiddetli tipinin etkisini sürdürdüğü yolda, aralarında otobüs ve kamyonetlerin de olduğu bazı araçların da yol kenarına devrilerek hasar gördüğü belirtildi.Kara yolu, kazalar ve bölgedeki şiddetli tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Ağrı'da sabah saatlerinde etkili tipi yüzünden ulaşıma kapanan Ağrı-İran kara yolunda, tipinin etkisini kaybetmesiyle Karayolları 123. Şube Şefliği ekipleri çalışma başlattı.Ekiplerce iş makineleri yardımıyla yollardaki karın temizlenmesinin ardından söz konusu kara yolu ulaşıma açıldı.

Son Güncelleme: 13.03.2021 13:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287