6 araç birbirine girdi 8 kişi yaralandı: Kaza anı kamerada

Ankara’da freni boşalan kamyonun karşı şeritten gelen özel halk otobüsüne çarpması sonucu zincirleme trafik kazası meydana geldi. 6 aracın karıştığı kazada 2’si çocuk, 8 kişi yaralandı. Kaza, saat 19.00 sıralarında Mamak ilçesinde...

banner279
15 Ağustos 2016 Pazartesi 23:40

Ankara’da freni boşalan kamyonun karşı şeritten gelen özel halk otobüsüne çarpması sonucu zincirleme trafik kazası meydana geldi. 6 aracın karıştığı kazada 2’si çocuk, 8 kişi yaralandı.
Kaza, saat 19.00 sıralarında Mamak ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Mutlu Mahallesi Dereboyu Caddesi üzerinden Türközü istikametine doğru seyretmekte olan İbrahim Kırboz hakimiyetindeki 38 LM 679 plakalı kamyon, frenleri boşalınca 06 DR 2067 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otomobil önündeki 06 DF 2203 plakalı otomobile çarptı. Kontrolden çıkan kamyon, hızını alamadı ve karşı şeritten gelen Bekir Aydemir’in kullandığı özel halk otobüsüyle kafa kafaya çarpıştı. Kazanın şiddetiyle geriye savrulan otobüs, 06 EAM 72 ve 06 AY 5206 plakalı otomobillere çarptı. Kazada İbrahim Kırboz, Yıldıray Şener, Sevgi Akyurt, Bekir Aydemir, Emine Şümür, Fatma Uslu ve çocuk yaşlarındaki Furkan Uslu ile Hira Nur Uslu yaralandı.
Kazanın ardından otobüste bulunan yolcular kısa süreli panik yaşadı. Vatandaşlar, yolcuların otobüsten tahliye edilmesinin ardından polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kaza yerine kısa sürede çok sayıda 112 Acil Servis, polis ve itfaiye ekibi ulaştı. Olay yerine gelir gelmez müdahalede bulunan itfaiye ekipleri sıkışan yaralıları araçların içerisinden çıkardı. Sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi kaza alanında yaptıktan sonra yaralıları ambulanslara alarak müdahalede bulundu. Kazayı duyarak gelen vatandaşlar, itfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışmalarını şaşkın bakışlarla izledi. Polis ekipleri başka kazaların yaşanmaması için Dereboyu Caddesi’ni trafiğe kapadı. Yaralılar tedavi edilmek üzere çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Zincirleme kazaya karışan otomobillerden birinin şoförü, “Normal seyrimizde gidiyorduk. Bana çarpan aracı dikiz aynasından gördüm. Bana çarpınca ben önümdeki araca çarpmayayım diye frene bastım. Arabamı sağa çektim. Arkadan kazanın devamı gelmesin diye” ifadelerini kullandı.
Kazanın görgü tanığı Mehmet Demir isimli esnaf, “Kamyonun freni patlamış herhalde, süratli geldi. Taksiye vurunca kenara kaçmaya çalıştı. Ondan sonra otobüsle kafa kafaya çarpıştı. Canlı olarak gördük biz. Söylenenlere göre buraya gelene kadar da birkaç otomobile çarpmış. Bir çocuğun göğsünde yara vardı. Otobüsteki yolcular panikledi” şeklinde konuştu.
Kazanın bir başka görgü tanığı olan Murat Tekin isimli esnaf ise, “Kamyon, taksiye çarptıktan sonra otobüse vurdu. Arkadan gelen araçlar da otobüse vurdu. Kamyonun önüne otobüs çıkmasaydı hızını alamaz kaza daha da büyürdü. Kamyon şoförünün ayağı kırılmıştı” diye konuştu.

Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı
Kazanın anı bir marketin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülere, kamyonun halk otobüsüne çarpma anı, bir yolcunun otobüse bindiği sırada son anda kaçışı, kaza sonrasında yolcuların paniği ve vatandaşların yaralılara yardımda bulunduğu anlar yansıdı.
Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.
(İHA)

Son Güncelleme: 16.08.2016 00:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287