Adana’da FETÖ operasyonu: 61 gözaltı

Adana’da FETÖ’nün ceza infaz kurumu ve denetimli serbestlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, kendi aralarında ’Bylock’ isimli şifreli mesajlaşma programı kullandığı da tespit edilen 70 şüpheliden 61’i gözaltına alındı.Adana...

banner279
11 Ağustos 2016 Perşembe 10:32
Adana’da FETÖ operasyonu: 61 gözaltı

Adana’da FETÖ’nün ceza infaz kurumu ve denetimli serbestlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, kendi aralarında ’Bylock’ isimli şifreli mesajlaşma programı kullandığı da tespit edilen 70 şüpheliden 61’i gözaltına alındı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, Adana Ceza İnfaz Kurumları ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne yönelik operasyon düzenlendi.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda gerçekleşen operasyonda; FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı olduğu belirlenen Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu, Karataş Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde infaz koruma memuru, sosyolog, psikolog, öğretmen, vaiz, sağlık memuru ve sayman gibi çeşitli görevlerde bulunan 70 personel ile ilgili arama ve el koyma kararı verildi. Düzenlenen operasyonda şüphelilerden 61’i gözaltına alındı. Şüpheliler arasında, FETÖ/PDY terör örgütüne üyeliği, mensubiyeti veya bunlarla irtibatı olduğu iddiasıyla 3 Ağustos 2016 tarihinde görevden uzaklaştırılan personel de bulunuyor. Yapılan incelemede; şüphelilerden bazılarının kendi aralarında cep telefonlarında ‘Bylock’ isimli şifreli mesajlaşma programı kullandıkları tespit edildi.
Soruşturma kapsamında 9 şüphelinin ise firari olduğu, şahısları yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
(İHA)

Son Güncelleme: 11.08.2016 13:07
Anahtar Kelimeler:
FetöAdanaOpersayon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287