Çorum’un Osmancık ilçesinde başlayan yangın 3 gün sonra kontrol altına alındı

Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Yukarızeytin köyünde 3 gün önce başlayan ve iki gün devam ettikten sonra kontrol altına alınan ancak rüzgarın etkisiyle yeniden büyüyen orman yangını, bugün sabaha karşı kontrol altına alındı. Edinilen...

banner279
13 Ağustos 2016 Cumartesi 17:22
Çorum’un Osmancık ilçesinde başlayan yangın 3 gün sonra kontrol altına alındı

Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Yukarızeytin köyünde 3 gün önce başlayan ve iki gün devam ettikten sonra kontrol altına alınan ancak rüzgarın etkisiyle yeniden büyüyen orman yangını, bugün sabaha karşı kontrol altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, 10 Ağustos Çarşamba günü gece geç saatlerde ilçeye bağlı Aşağı Zeytin ve Pelitçik köyleri arasında bulunan Sazak Deresi mevkiindeki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin çevreye yayılmasıyla yangın kısa sürede büyüdü. Ormanlık alandan alevler yükseldiğini gören vatandaşlar, itfaiye ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye Çorum, Amasya, Çankırı, Kastamonu, Tokat ve Samsun ile çevre ilçelerden çok sayıda ekip sevk edildi. Yangının duyulması üzerine Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriya Nane ve Osmancık Kaymakam Vekili Osman Çengel de olay mahalline gelerek bilgi aldı. Gece boyunca devam eden yangına 28 arazöz, iş makineleri ve yaklaşık 200 orman işçisi ile köylüler müdahale etti. Sabahın ilk saatleri itibariyle yangına havadan da müdahaleye başlandı. Ankara’dan gelen iki helikopter havadan yangın söndürme çalışmalarına destek oldu. 60 hektarlık ormanlık alanın kül olduğu yangın, iki gün süren çalışmalar sonunda kontrol altına alındı. Dün akşam saatlerine doğru rüzgarın şiddetini artırması ile bölgede tekrar yangın çıktı. Yangının büyümesi üzerine helikopterlerin yanı sıra Bursa’dan da bölgeye bir yangın söndürme uçağı gönderildi.
Yangının başladığı ilk akşamdan itibaren sarp bir arazi yapısına sahip olan ormanlık bölgede en çok ulaşım sıkıntısı yaşayan Orman İşletme ekipleri, bir yandan da orman içinde yol açma çalışmaları yürüttü. Yol açma çalışmaları sırasında Orman Genel Müdürlüğü’ne ait bir iş makinesi de alevlerin arasında kalarak yandı. Yerleşim alanlarına doğru yaklaşan alevler, köylülerin de desteğiyle sabaha karşı kontrol altına alınabildi.
Sosyal paylaşım sitesinden bir açıklama yapan Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, "Yukarızeytin köyünde önceki gün başlayan orman yangını çok şükür herhangi bir yerleşim yerine sıçramadan ve can kaybı yaşanmadan söndürülmüştür. Yangının başladığı ilk saatlerden itibaren devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiştir. Yangına 25 arazöz, 2 helikopter, 1 uçak, Osmancık Belediyemize ve İl Özel İdaresi’ne ait iş makineleri ile 150 kişilik bir ekiple müdahale edilmiştir. Bölgede yaşayan hemşehrilerimiz de tüm imkanlarıyla birlikte ekiplere destek vermiştir. Yangın afetinde görev alan ekiplere ve destek veren hemşehrilerimize şükranlarımı sunarım. Hassasiyetle koordinasyonu sağlayan başta Amasya Orman Bölge Müdürümüz ve Çorum Orman İşletme Müdürümüz olmak üzere yetkililere de teşekkür ederim. Bir daha yaşanmaması temennisiyle tüm halkımıza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
(İHA)

Son Güncelleme: 14.08.2016 01:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287