Dargeçit şehitlerine tören

Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu çıkan çatışmada şehit olan 2 asker ve 1 köy korucusu için Selen Kışlası’nda tören düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri...

banner279
03 Eylül 2016 Cumartesi 11:27
Dargeçit şehitlerine tören

Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu çıkan çatışmada şehit olan 2 asker ve 1 köy korucusu için Selen Kışlası’nda tören düzenlendi.
Şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri katafalka konularak öz geçmişleri okundu ve dua edildi. Törene Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, Tugay Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Altan Er ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehitlerin silah arkadaşları ve aileleri katıldı. Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un okuduğu duanın ardından silah arkadaşları adına Piyade Üsteğmen Yasin Can Toy yaptığı konuşmada şehadet mertebesine ulaşan arkadaşlarının yerini almaya hazır oldukları belirterek terör örgütlerine lanet okudu.
Törene katılan şehit Geçici Köy Korucusu Yılmaz Alpsoy’un yakınları Kürtçe ağıtlar yakarak fenalık geçirdi. Törenin ardından Jandarma Uzman Çavuş Mansur Cansız’ın cenazesi memleketi Sakarya’nın Kaynarca ilçesine, Jandarma Uzman Onbaşı Cem Kanbur’un cenazesi memleketi Bartın’a ve Geçici Köy Korucusu Yılmaz Alpsoy’un cenazesi memleketi Midyat’ın Yeşilözü köyüne uğurlandı.
(İHA)

Son Güncelleme: 03.09.2016 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287