FETÖ’den ihraç edilen hakim hakkında suç duyurusu

FETÖ soruşturması kapsamında HSYK tarafından ihraç edilen Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erol O. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

banner279
24 Ocak 2017 Salı 11:45
FETÖ’den ihraç edilen hakim hakkında suç duyurusu

FETÖ soruşturması kapsamında HSYK tarafından ihraç edilen Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erol O. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Tortum Cumhuriyet Savcısı tarafından 24 Haziran 2012 yılında hazırlanan iddianameye göre, şüpheli Ahmet B. (77) hakkında, iş yerinde çalıştırdığı 9 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine ailelerin şikayeti ile Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan 45 yıla kadar hapis cezası istendi. Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianamede "şüpheli Ahmet B.’nin anne ve babası olmayan birçok küçük çocuğa ilçe merkezinde birden fazla tacizde bulunduğu, ilçenin sosyal yapısını da kullanarak yıllarca dosya kapsamında tespit edilen ve daha tespit edilemeyen birçok çocuğa cinsel saldırı ve cinsel istismarda bulunduğu belirlenmiştir" görüşüne yer verdi.

21 Mayıs 2013 yılında ise eski Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Erol O. ile mahkeme üyeleri, Sanık Ahmet B. hakkında müşteki ve katılımcılara karşı işlediği iddia olunan nitelikli cinsel istismar suçunun fiilinin sübut bulunmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatı yönünde karar verdi. 

FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA İHRAÇ EDİLDİ

Hakim Erol O., 24 Ağustos 2016 günü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararı ile FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edildi.

Mağdur çocuklar adına olayın mağduru A.K. ise dilekçe vererek Ahmet B’nin yeniden yargılanması talebinde bulundu. A.K. eski Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erol O. hakkında da suç duyurusunda bulundu. 

Son Güncelleme: 24.01.2017 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287