Hrant Dink soruşturmasında sıcak gelişme

Hrant Dink soruşturması kapsamında gözaltına alınan İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü kısım amiri Ali S., Eyüp T. ve Metehan Y., tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine...

banner279
12 Ağustos 2016 Cuma 18:27
Hrant Dink soruşturmasında sıcak gelişme

Hrant Dink soruşturması kapsamında gözaltına alınan İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü kısım amiri Ali S., Eyüp T. ve Metehan Y., tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Suçlar Bürosu Savcısı Gökalp Kökçü’nün yürüttüğü soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Jandarma istihbarat görevlileri bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na çıkarılan şüpheliler Ali S., Eyüp T. ve Metehan Y., savcılık sorgularının ardından "terör örgütüne üye olma" ve "kasten öldürmeye iştirak" suçlarından tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Soruşturmada 9 şüpheli tutuklandı
Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında daha önce savcılığın talimatıyla çok sayıda isim gözaltına alınmıştı. Cinayetin faili Ogün Samast ve Hrant Dink’i izledikleri iddia edilen şüpheliler İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube’de görevli Abdullah D., Yavuz B., Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şube, Jandarma İstihbarat görevlisi Emre C., Ergün Y., Volkan Ş., Şeref A., Okan Ş., Hüseyin Y. ve Gazi G. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında gazeteci Ercan Gün’ün de bulunduğu bazı şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
(İHA)

Son Güncelleme: 12.08.2016 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287