İşte sel felaketinin bilançosu

Bartın’da yaşanan sel felaketinde 164 vatandaşın kurtarıldığı, 461 konut ve 72 iş yerinin hasar gördüğü bildirildi.Afet ve Durum Yönetimi Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, özellikle Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde etkili...

banner279
16 Ağustos 2016 Salı 00:01
İşte sel felaketinin bilançosu

Bartın’da yaşanan sel felaketinde 164 vatandaşın kurtarıldığı, 461 konut ve 72 iş yerinin hasar gördüğü bildirildi.
Afet ve Durum Yönetimi Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, özellikle Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde etkili olan sel felaketine maruz kalan vatandaşlar için yapılan çalışmalarda 5 ilden gelen Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri, Ulusal Medikal ve Kurtarma Ekibi (UMKE), Karayolları, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, jandarma, 112 Acil Servis, İl Özel İdaresi ve İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerinden oluşan 220’den fazla kişi ve 84 aracın görev aldığı belirtildi. Sel felaketinin ilk gününde Amasra ve Kurucaşile arasında bulunan Göç gün demirci köyündeki köprüde şehirlerarası otobüsün içinde 47 ile özel araçlarda bulunan 5 kişinin ekiplerce kurtarıldığı ifade edilen açıklamada, “Kurtarılan vatandaşlar, Amasra Öğretmenevinde misafir edilmiştir. Kurucaşile ilçesine giden yolun heyelanlar nedeniyle kapalı olması ilçeye ulaşımı imkansız kılmaktadır. Karaman köyünde bulunan köprünün yıkıldığı ve Göç gün demirci köyü ile bağlantısının olmadığı tespit edilmiştir. Göç gün demirci köyünden 2 kilometre mesafede yollarda meydana gelen hasarlar nedeniyle her iki istikamete de hareket edemeyen, içinde 30 yolcusu bulunan bir otobüs ve özel araçlardaki 6 vatandaşa ulaşılarak kurtarılmıştır. Karadan ve denizden ulaşılamayan Kurucaşile ilçesine sahil güvenliğe ait helikopter ile ulaşım sağlanmıştır. 10 AFAD personelinin bölgeye intikali sağlanmıştır” denildi.
Sel felaketinin ilk gününde 138 vatandaşın kurtarılarak güvenli bölgelere tahliye edildiği belirtilen açıklamada, sel afetinin ikinci gününde Kurucaşile ilçesinde beyin kanaması geçiren bir vatandaşın, Meydan köyünde 8,5 aylık hamile kadının ve Kurucaşile Toplum Sağlığı Merkezinde tedavi gören diyabetli hastanın helikopter vasıtasıyla hastanelere ulaştırıldığı belirtildi. Açıklamada, "Bartın merkeze bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde 10, Göl bucağı Mahallesi’nde 4, Kemerköprü Mahallesi’nde bir, Demirciler Mahallesi’nde 6, Karaçay Mahallesi’nde 5 ve Aladağ Mahallesi’nde bir evin hasar gördüğü tespit edilirken, Amasra ilçesinde de Çakraz şeyhler köyünde 41, Çakraz ova köyünde 3, Hatipler köyünde 8 ve Şenyun köyünde 30 adet hasar tespit çalışması yapılmıştır. İkinci gün itibariyle 161 vatandaşımız selden kurtarılmıştır” denildi.

461 konutta hasar tespit edildi
Kurucaşile ilçesinde sağlık sorunları olan 3 vatandaşın helikopter yardımıyla Bartın Devlet Hastanesine nakledildiği belirtilen açıklamada, “Amasra ilçesi Çakraz şeyhler köyünde ikamet eden ve sel felaketinden evi etkilenen bir vatandaşımızın talebi üzerine köyde çadır kurulmuştu. Karayoluyla iletişimi kesik olan Kurucaşile ilçesine bağlı Aydoğmuş, Çayaltı ve Kavaklı köylerine helikopterle ekmek ve su bırakılmıştır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD ekipleri hasar tespit çalışmalarına devam etmektedir. Kurucaşile ilçesine bağlı Ova tek keönü köyünde 107 ve Amasra’ya bağlı Göç gün demirciler köyünde 50 noktada hasar tespiti yapılmıştır.
Yardımların devlet kurumları ve çeşitli yardım kuruluşları tarafından sel bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmaya çalışıldığı kaydedilen açıklamada, "Bartın, Amasra ve Kurucaşile de şimdiye kadar yapılan çalışmalarda 461 konut ve 72 iş yerinde hasar tespit edildi. Aynı zamanda 164 kişi de sel felaketinden kurtarılmış ve güvenli bölgelere ulaştırıldı” denildi.
(İHA)

Son Güncelleme: 16.08.2016 00:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287