İzmir’in Çeşme ilçesinde sığınmacı göçü yeniden hızlandı

İzmir’in Çeşme ilçesinde, son günlerde yasa dışı geçişler artarken, Yunanistan’ın Sakız Adası’na kaçmaya çalışan 57 sığınmacı operasyonla yakalandı.Bölgede devriye gezen Sahil Güvenlik ekipleri, Altınkum Plajı’nın açıklarında...

banner279
12 Ağustos 2016 Cuma 13:04
İzmir’in Çeşme ilçesinde sığınmacı göçü yeniden hızlandı

İzmir’in Çeşme ilçesinde, son günlerde yasa dışı geçişler artarken, Yunanistan’ın Sakız Adası’na kaçmaya çalışan 57 sığınmacı operasyonla yakalandı.
Bölgede devriye gezen Sahil Güvenlik ekipleri, Altınkum Plajı’nın açıklarında sabaha karşı 04.30 sıralarında şişme bottaki sığınmacıları tespit etti. Hemen operasyon düzenleyen ekipler, sığınmacıları kurtardı. Biri Somali, 56’sı ise Suriye uyruklu olan sığınmacılar daha sonra Çeşme İskelesi’ne götürüldü. Sığınmacıların üstlerinden çıkarılan can yelekleri de bir daha kullanmamaları için kesilerek imha edildi. Sığınmacıların, yapılan işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edilecekleri öğrenildi.
(İHA)

Son Güncelleme: 12.08.2016 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287