Muğla'da denizden halatla çekilip bir ağaca bağlandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden ve havada arızalanınca deniz üzerine acil iniş yapan yangın uçağı, tekneye bağlanan halat yardımıyla Güvercinlik Koyu’na çekildi.Edinilen bilgiye göre, Güvercinlik Mahallesi...

banner279
15 Ağustos 2016 Pazartesi 23:57

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden ve havada arızalanınca deniz üzerine acil iniş yapan yangın uçağı, tekneye bağlanan halat yardımıyla Güvercinlik Koyu’na çekildi.
Edinilen bilgiye göre, Güvercinlik Mahallesi Kuyucak mevkisinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale eden 2 yangın uçağından birinin motoru arızalanınca güvercinlik koyuna iniş yaptı. Tek motorunda arıza oluşan uçağın pilotu yerleşim yerlerine yakın bir yere uçağı indirerek olası bir faciayı önledi.

Uçağı ağaca bağladılar
Tekne ile bulunduğu bölgeden Güvercinlik Koyu’na çekilen yangın uçağı vatandaşların yardımlarıyla bir ağaca bağlandı. Uçağa bağlanan halatları çeken vatandaşlar bir süre halatı tutarak uçağın denize açılmasını engelledi. Daha sonra halatlar yardımı ile uçağı elleriyle çeken vatandaşlar karaya yakın bir bölgeye bağladı. Bazı vatandaşlar ise uçağa elleriyle yön vererek zarar görmesini engelledi. Uzun bir halata bağlanan uçak ağaca bağlanarak sabitlendi. Uçağı çalıştırmak için ise bölgeye teknik servis elemanları geldi.
(İHA)

Son Güncelleme: 16.08.2016 00:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287