Öncüpınar Sınır Kapısı yeniden geçişlere açıldı

Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi ve kırsalında iki muhalif grubun Babul Selam Sınır Kapısı’nın yönetimi konusunda anlaşamaması nedeniyle çıkan çatışmalar yüzünden güvenlik gerekçesiyle geçişlerin durdurulduğu Öncüpınar...

banner279
17 Kasım 2016 Perşembe 14:13
Öncüpınar Sınır Kapısı yeniden geçişlere açıldı

Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi ve kırsalında iki muhalif grubun Babul Selam Sınır Kapısı’nın yönetimi konusunda anlaşamaması nedeniyle çıkan çatışmalar yüzünden güvenlik gerekçesiyle geçişlerin durdurulduğu Öncüpınar Sınır Kapısı yeniden geçişlere açıldı.

Bugün saat 12.00’de Kilis Valisi İsmail Çataklı başkanlığında Öncüpınar Sınır Kapısı’nda yetkililerin katılımı ile bir toplantı yapıldı. Yapılan toplantının ardından Öncüpınar Sınır Kapısı 13.00’den itibaren giriş çıkışlara yeniden açıldı.
Önceki gün Kilis’in karşısında Türkiye’ye 7 kilometre mesafede bulunan Azez ilçesi ve Babul Selam Sınır Kapısı’nı elinde tutan Ahraruş Şam ve Şam Cephesi arasında sınır kapısının yönetimi konusunda başlayan anlaşmazlık nedeniyle çatışma çıkmıştı. Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan giriş çıkışlar geçici olarak durdurulmuştu.
(İHA)

Son Güncelleme: 17.11.2016 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287