TSK: ÖSO Kubba Turkuman Havaalanı’nı ele geçirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı’nın 11’inci gününde, Arap İzzah, El Fursan, El Rai bölgesinde İdalat, Talyah Garbiyah ile Kubba Turkuman Havaalanı’nın koalisyon güçleri desteğinde harekatı icra eden Özgür Suriye Ordusu...

banner279
03 Eylül 2016 Cumartesi 18:05
TSK: ÖSO Kubba Turkuman Havaalanı’nı ele geçirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı’nın 11’inci gününde, Arap İzzah, El Fursan, El Rai bölgesinde İdalat, Talyah Garbiyah ile Kubba Turkuman Havaalanı’nın koalisyon güçleri desteğinde harekatı icra eden Özgür Suriye Ordusu birlikleri tarafından ele geçirildiğini açıkladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla, 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan ’Fırat Kalkanı Harekatı’ Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bu kapsamda, 3 Eylül 2016 tarihinde, El Rai güneyinde bulunan Vukuf bölgesinde tespit edilen DEAŞ mensubu teröristlere ait iki hedef 13:00-13:24 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile ateş altına alınarak imha edilmiştir. Etki altına alınması uygun bulunan terörist hedefleri, hedefin imhası için gerekli ve orantılı ateş sağlayan uygun mühimmatla (akıllı/güdümlü) bir plan dahilinde ateş altına alınmakta, kesin terörist olduğu teyit edilmeyen hedefler asla ateş altına alınmamaktadır" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Fırat Kalkanı Harekatı’nın 11’inci gününde (03 Eylül 2016) şu ana kadar Arap İzzah, El Fursan, El Rai bölgesinde İdalat, Talyah Garbiyah ile Kubba Turkuman Havaalanı Koalisyon güçleri desteğinde harekatı icra eden ÖSO birlikleri tarafından ele geçirilmiştir. Harekat devam etmektedir.
Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."
(İHA)

Son Güncelleme: 03.09.2016 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287