Yolda kalan vatandaşlardan terör örgütüne tepki

Bitlis-Diyarbakır karayolunun terör örgütü PKK mensuplarınca kesilmesi nedeniyle kapalı olan yolda sabahın erken saatlerinden bu yana bekleyen vatandaşlar, terör örgütüne tepki gösterdi. Yüzlerce araç kuyruğunun oluştuğu Bitlis-Diyarbakır...

banner279
30 Ağustos 2016 Salı 16:15
Yolda kalan vatandaşlardan terör örgütüne tepki

Bitlis-Diyarbakır karayolunun terör örgütü PKK mensuplarınca kesilmesi nedeniyle kapalı olan yolda sabahın erken saatlerinden bu yana bekleyen vatandaşlar, terör örgütüne tepki gösterdi.
Yüzlerce araç kuyruğunun oluştuğu Bitlis-Diyarbakır karayolunda 9 saattir güneşin altında mağdur olan kadın, çocuk, genç ve yaşlılar tepkilerini dile getirdi. Muş’tan gelerek Batman’a giden vatandaşlardan Hudida Tekin, sabahtan beri aç ve susuz bu yolda beklediklerini bildirerek, "Sabah saat 08.00’den beri burada bekliyoruz. Perişan olduk. İhtiyaçlarımızı gideremiyoruz. Havaalanına yetişmek isteyen yolcular var. Burada şu anda yaklaşık bin kişi var. Çoluk çocuk perişan olduk. Kadınlar ve çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını dışarıda gideriyor. Ayıptır" dedi.
Yolda bekleyen kadınlardan Çiğdem Konak ise, Bitlis-Diyarbakır karayolunda terör örgütü tarafından araç yakıldığını ve 2,5 saattir yolda beklediklerini kaydetti. Konak, "Muş’a akrabalarımın yanına gitmiştim. Şimdi de Batman Sason’a gideceğim. Sadece ben değil, buradaki binlerce insan sıcaktan pişti" diye konuştu.
Van’dan Cizre’ye giden vatandaşlardan Selahattin Akbaş da, saat 12.00’den beri yolda beklediklerini kaydederek, "Yolda olay olduğunu söylediler ve o zamandan beri bekliyoruz. Doğu ve Güneydoğu karışıktır. Kimsenin bir şey anladığı yok. Bu olayların bitmesini çok istiyorum. Bu kan ve olaylar dursun. Gençler, askerler, polisler, sivil vatandaş ve çoluk çocukların ölmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa’ya kurbanlık koyun götüren Vanlı sürücü Mesut Özbey de, kurbanlık götürmek için yola çıktıklarını, ancak burada olay olduğu için beklediklerini, insanlar gibi hayvanların da sıcaktan perişan olduğunu dile getirdi.
Bölgedeki teröristlere yönelik operasyon ise devam ediyor.
(İHA)

Son Güncelleme: 30.08.2016 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287