Yayla evi sahiplerine atlı, tüfekli destek

Bolu’da, şikayet üzerine yayla evlerinin yıkılmasına tepki gösteren Köroğlu Gençlik Teşkilatı Dernek Başkanı Mahmut Alan, beyaz bir atın üzerinde sırtındaki tüfeğiyle “Köroğlu’nun torunları ölmedi” diyerek köylülere destek çıktı.

banner279
30 Ağustos 2017 Çarşamba 13:04
Yayla evi sahiplerine atlı, tüfekli destek

Bolu’da, şikayet üzerine yayla evlerinin yıkılmasına tepki gösteren Köroğlu Gençlik Teşkilatı Dernek Başkanı Mahmut Alan, beyaz bir atın üzerinde sırtındaki tüfeğiyle “Köroğlu’nun torunları ölmedi” diyerek köylülere destek çıktı.

Bolu’da, Sarıyer mevkisinde bulunan Yakuplar Köyü Yaylasında 25 evden 4 tanesine valilik tarafından yıkım kararı verildi. Hayvanlarını otlatmak için yılın belli zamanlarında yaylaya çıkan ve geçen yıl yaptıkları evlerinde kalan köylüler, 15 gün önce gelen yıkım kararıyla şoke oldu. Geçim kaynaklarının sadece hayvancılık olduğunu belirten köylüler yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler.

60 yaşında olduğunu ve geçimini hayvancılıktan kazandığını belirten köylülerden Kemal Bilcan, ’bu yaştan sonra ne iş yapabilirim’ diye sorarak şunları söyledi:

“Evlerimizi geçen yıl yaptık. Şikayet üzerine yetkililer yaylamıza gelerek tespit yaptılar ve 4 evi mühürleyerek yıkım kararı olduğunu söylediler. 1 ay içinde evlerimizin boşaltılması gerekiyormuş. Bizim dedelerimiz de bu yaylada yaşamışlar. Hepimizin geçim kaynağı hayvancılık. Eğer biz bu işi yapacaksak mecburen yaylaya ev yapmak zorundayız. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz.”

MÜHÜRLERİ POŞETLE KORUYORLAR

Evleri ve 6 direk üzerindeki fileden oluşan çardağın da mühürlendiğini belirten köylüler, yetkililerin uyarısı üzerine mühürlere zarar gelmemesi için üzerilerine poşet geçiriyorlar. Mühre zarar gelmesi halinde cezası olduğunun söylendiğini ifade eden köylüler, “Biz buradayken mühürlere zarar gelmesin diye önlem alıyoruz. Ama biz buradan gittikten sonra mühürlere ne olur onu da bilmiyoruz” dediler.

DESTEK İÇİN ATI VE TÜFEĞİYLE GELDİ

Yayla evlerine yıkım kararı gelen köylülere destek olmak için beyaz atı ve tüfeğiyle gelen Köroğlu Gençlik Teşkilatı Dernek Başkanı Mahmut Alan ise “Köroğlu’nun torunları ölmedi, buradayız” diyerek, “Bolu ve çevresinde Ankara’dan gelen siyasilerin birçok evi var. Eğer buradan bir ev yıkılırsa yemin ediyorum aynı karşılığını gider onlara veririz. İlk başta izinsiz, kanunsuz yapılan, milletin yaylalarını gasp eden siyasilerin evleri yıkılsın, ondan sonra gelsinler bu vatanın öz çocuğu, yaylaların gerçek sahiplerinin evlerini yıksınlar. O zaman kabul ederiz” şeklinde konuştu.

(Faruk Çidem/İHA)

Son Güncelleme: 30.08.2017 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287