Kredi Derecelendirme Kuluruşlarının Referandum Karşısında Çark Etmesi

Moody’s ve Merrill Lynch’den olumlu değerlendirmeler geldi. Borsa İstanbul %3.1 ile dünyanın en fazla yükselen piyasası oldu. Bu gelişmeler ile Türkiye'nin kasasına 1.2 milyar TL’nin üstünde para girişi oldu.

banner279
11 Nisan 2017 Salı 15:35
Kredi Derecelendirme Kuluruşlarının Referandum Karşısında Çark Etmesi

Referandum sürecinin nihayeti netleşmeye başlayınca Avrupa ve Amerika'dan yeni dönem Türkiye için stratejik hamleler gelmeye başladı. 15 Temmuz sürecinden sonra Türkiye'ye ekonomik darbeler vurmaya çalışan finans güçleri ve kredi derecelendirme kurumları "Evet Oyunu" görünce çark edercesine açıklamalarda bulnmaya başladılar.

Türkiye'nin büyüme rezervi ve istikrarlı ekonomik süreci referandumun gayri resmi başarısı ile perçinlenince Moody's ve Merrill Lynch kuruluşları tarafından yapılan değerlendirmelerinde "Borsa İstanbul" %3.1 büyüme ile dünyanın en fazla yükselen piyasası oldu ve 1.2 Milyar TL üzerinde net para girişi olduğunu yorumladı. 

Bir yandan bankalara övgüler yağdıran kuruluşlar diğer yandan da "Evet" riski azaltır diyerek yabancı yatırımlar için yabancı sermayeye adres vermiş oldu.

Son Güncelleme: 11.04.2017 15:56
Anahtar Kelimeler:
BorsaEkonomiKrediımkb
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287