Bu birliktelik anlatılmaz.
Bu duygular tartışılmaz.
Bu kenetlenme kaleme alınıp kâğıda dökülemez. 
Bu sevgi klavye başında belli olmaz.
VATAN sevgisi bu sadece yürekte yaşanır tarifi mümkün olmaz. 
Tüm Türkiye’de birlik mesajı vererek o kara geceyi unutturmamak için yine tek yürek olduk. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı düzenlenen tören yerlerine akın ederken, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yılında her gece dualarımızda olan şehitlerimizi saygıyla, rahmetle andık. 
Türkiye geneli aynı duygularla aynı görüntülere sahne olurken, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın katıldığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki şehitleri anma töreninde yüz binlerce kişi tek yürek olup birlik ve beraberlik mesajı verdi. Allah bu birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. 
Milyonların ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı yürüyüşte içten gelen ekranlara yansıyan, yansımayan birbirinden özel görüntüler meydana çıktı. Türkiye demokrasi şehitleri 251 şehadete yürüyen kahramanların isimlerinin okunmasıyla duygulu anlar yaşanarak gözyaşları sel oldu. Milyonlar, okunan her isimden sonra "burada!" diye haykırdı. Hаyаtını vаtаn yolundа kаybedenler hiçbir zаmаn ölmediler her daim içimizde yaşıyorlar. 
Milyonların sergilediği görüntülere, göklerde ay ve yıldızın adeta bütün şehitlerimizi selamlarcasına meydana çıkması dikkatlerden kaçmazken, benim severek dinlediğim ve yayınlarımda paylaştığım Sezai Karakoç’un “Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır... Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır.” Şiirini aklıma getirdi. 
Kаn gruplarımızın, yüz hatlarımızın, ten renklerimizin, saç renklerimizin, göz renklerimizin, örf adetlerimizin, gelenek, göreneklerimizin, memleketlerimizin, siyasi görüşlerimizin, mezheplerimizin farklı olması bu vatan, bu bayrak için her zaman her yerde kardeşçe yaşamaya tek yürek olmaya hiç bir zaman engel olmadığı gibi bundan sonrada olmayacaktır. 

Devletine, Milletine yürekten bağlı olan Vаtаn hаini olmаyаn herkesle aynı havayı solumak, birlik olmak, kardeşçe kenetlenmek her şeye değer.
15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yılında 81.İlde tüm camilerde aynı anda okunan selalar kanlı geceyi hatırlattı. Allah bir daha aynı acıları yaşatmasın, birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın, bozdurtmasın. Bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Manevi gücümüzü, birliğimizi muhafaza etsin. Zalimlere boynumuzu eğdirmesin.  
Sаhipsiz olаn vаtаnın bаtmаsı hаktır, Sen sаhip olursаn, bu vаtаn bаtmаyаcаktır. Mehmet Akif Ersoy 
Şаhsınızа kötülük eden bir düşmаnı аffediniz, lаkin vаtаnınızа ve milletinize kötülük eden bir kimseyi, аslа аffetmeyiniz. Hz. Ali 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.