Bursa'da Şehir merkezinin yanına uçak düştü! 2 ölü

Bursa’da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak düşerek yanmaya başladı.

banner279
25 Nisan 2022 Pazartesi 15:29
Bursa'da Şehir merkezinin yanına uçak düştü! 2 ölü

Bursa’da Yunuseli Havalimanı yakınlarında şehir merkezine tek motorlu bir uçak düşerek yanmaya başladı.Uçağın düştüğü bölgedeki 2 araç alev alev yanmaya başladı .

Bursa'da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak sokak arasına düştü. Uçak alev alırken kaza nedeniyle bazı araçlar da yanmaya başladı. Gökyüzüne yükselen dumanlar şehrin birçok noktasından görülüyor. İlk belirlemelere göre düşen uçakta bulunan 2 kişi hayatını kaybetti.Olay yerine 20 itfaiye aracı ve ambulanslar sevk edildi. Kaza nedeniyle en az 2 araç da yanmaya başladı. 

Uçağın kalkıştan hemen sonra düştüğü öğrenildi. Uçak içerisinde bulunan 2 kişinin ise kazada hayatını kaybettiği belirlendi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, yaptığı açıklamada "Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre yaralı yok." ifadelerine yer verdi. Hayatını kaybeden kişilerin, Furkan Otkum ve Murat Avşa olduğu açıklandı.
Canbolat açıklamasına şöyle devam etti: "Muhtemelen bir irtifa kaybı yaşandı. Teknik sebeplerle olduğunu düşünüyoruz. Sivil bir eğitim uçağıydı. 2 ev ve 2 araçta hasar oluştu."Kazada hayatını kaybeden Furkan Otkum'un özel bir havacılık şirketinde pilot olarak çalıştığı ve eğitim programları kapsamında pilot olmak isteyenlere eğitim verdiği öğrenildi. Ayrıca Otkum'un farklı zamanlarda kullandığı uçak kullanma görsellerini de sosyal medyada paylaştığı görüldü. Murat Avşa'nın ise uçuş eğitimi aldığı öğrenildi.
 

Son Güncelleme: 25.04.2022 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280