Dev eşek arısı kovanı görenleri şaşırttı

Bursa’da arı üretiminin yoğun olduğu Orhaneli ilçesinin dağlık alanlarındaki kolonileri gözüne kestiren eşek arıları, yaptıkları devasa boyuttaki kovanla görenleri şaşkına çevirdi. Orhaneli ilçesi Kusunlar köyü bölgesinde arıcılık...

banner279
13 Eylül 2016 Salı 09:57
Dev eşek arısı kovanı görenleri şaşırttı
Bursa’da arı üretiminin yoğun olduğu Orhaneli ilçesinin dağlık alanlarındaki kolonileri gözüne kestiren eşek arıları, yaptıkları devasa boyuttaki kovanla görenleri şaşkına çevirdi.
Orhaneli ilçesi Kusunlar köyü bölgesinde arıcılık faaliyeti yürüten üreticilerin kolonilerine saldırıp tamamını yok eden eşek arıları arılardan usanan üreticiler çare bulamıyor. Arı üretimi yapılan bölgedeki barakanın içerisine yuvalanan eşek arıları oluşturdukları dev kovan ile görenleri şaşırttı.
Kanyon Arıcılığın sahibi Apiterapist Ali İlhan, "Sokması ile şiddetli ağrı veren eşek arısının zehri, insanda ağır alerji tepkilerine yol açabilir. Alerjisi olan bir insanı bir eşek arısı dahi öldürebilir. Toplu şekilde yapılan saldırılarda ise insanda arı sokmasına karşı alerji olmasa dahi ölümlere yol açabilecek sonuçlar doğurabilir. Ben 8 senedir arıcılık ile ilgileniyorum. Türkiye’de bu boyutta bir eşek arısı kovanı görülmedi. Bu kovan Türkiye’de bir ilk. Dünyada ender görülen bu olaya şahit olmak bana nasip oldu. Fakat bu eşek arıları çevrede bulunan arı kolonilerimize saldırarak ciddi zarar veriyor. Bunun önüne geçmemiz lazım" dedi.
(İHA)

Son Güncelleme: 13.09.2016 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287