Vicdansız komutan Mehmetçiği döverek öldürdü

Bursa’da vatan görevini yerine getiren Gökhan Kılıç, vicdansız başçavuşun kafasına miğferle vurmasıyla hayatını kaybetti. 

banner279
07 Aralık 2017 Perşembe 17:31
Vicdansız komutan Mehmetçiği döverek öldürdü

Bursa’da vatan görevini yerine getiren Gökhan Kılıç, vicdansız başçavuşun kafasına miğferle vurmasıyla hayatını kaybetti. 
Bursa Gemlik’te askerlik yapan er Gökhan Kılıç, nöbetteyken elindeki cep telefonuyla annesi ile konuşurken Başçavuş Osman Hancı’ya yakalandı.Başçavuş Hancı, durum üzerine sinirlenerek Gökhan Kılıç’ın başına miğferle vurdu. Kılıç bu darbe ile  beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti.Hürriyet’ten İsmail Saymaz'ın haberine göre; İstanbul Küçükçekmece’de yaşayan, Ayşe ve Halis Kılıç’ın 20 yaşındaki oğlu Gökhan Kılıç, 5 Mayıs’ta askere gitti. Sivil hayatta garson olan ve Gemlik Askeri Veteriner Okulu’nda askerliğini yapan Kılıç, 7 Ekim günü saat 18.30’da nöbette annesiyle telefonda görüştü. Olayın tek görgü tanığı Kılıç’ın nöbet arkadaşı er Ahmet Kızılcan’ın ifadesine göre, Kılıç telefonla konuşurken, kendisi de ellerini yıkamak üzere çeşmeye gitti. Dönüşte “Ah” sesi işitti, Kılıç’ın yerde, miğferin Hancı’nın elinde olduğunu gördü.Kızılcan, sonrasını ifadesinde şöyle anlattı:“Gökhan yerden kalktı. Başçavuş başlığı bana verdi. Sürekli ‘Yasak olduğunu bilmiyor musun’ diyordu. Bölüğe doğru yürüdük. Gökhan kafasının sol tarafını okşuyor, ‘Başım ağrıyor’ diyordu. ‘Ne oldu?’ diye sordum. ‘Başçavuş telefonla konuştuğumu görünce kompozitle başıma vurdu’ dedi.”Kızılcan’ın anlatımına göre nöbet bitiminde Kılıç, koridorda çömelerek, “Başım ağrıyor, çok kötüyüm” dedi.Kızılcan haber vermek için Hancı’ya gitti. Hancı ise “Bir şeyi yoktur. Elini yüzünü yıkasın. Uyusun” dedi.Kızılcan, şöyle devam etti:“O bir şey yapmayınca koşarak bölüğe geldik. Gökhan’ı lavaboya götürdük. Elini, yüzünü yıkadık. Sorulara cevap veremiyordu. Kekeliyordu. Arkadaşın kucağına kafasını koyup o şekilde dururken Osman başçavuş geldi. ‘Ambulansa haber verin’ dedi...”Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Gökhan Kılıç’ın beyin kanaması geçirdiği ortaya çıktı. 54 gün komada kalan Kılıç, 29 Kasım’da hayata veda etti. Aynı gün Hancı ‘Ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama’ suçundan tutuklandı.Hancı ise ifadesinde özetle, “Beni fark edip panikledi. Silahına asılı kompozit başlığını elime almadan, yanından ittirerek sol kulağının üstüne dokundurdum. Kompoziti yerinden çıkarmadan başına doğru sürttüm” dedi. Hancı’nın birkaç ay önce de iki eri sopayla dövdüğü belirtildi.

OĞLUMA ŞEHİTLİK VERİLSİN

Acılı Baba Halis Kılıç, oğlunun yaralandığı akşam saat 23.00’te “Gökhan düştü” diye haber verilmesi üzerine Bursa’ya gittiklerini, gerçeğin kendilerinden saklandığını ileri sürdü. İki gün sonra gelini Berna Kılıç’ı arayan askerlerin “Gökhan düşmedi. İşin peşini bırakmayın. Osman başçavuş daha önce bir arkadaşımızın kolunu kırdı” diye haber vermesi üzerine gerçeği öğrendiklerini söyleyen Baba Kılıç, ‘adli vaka’ olduğu gerekçesiyle oğluna ‘şehit’ denilmediğini ve mezarlık verilmediğini belirtti. Kılıç, “Ben bayrakla, davulla, zurnayla gönderdim. Ama öldükten sonra ‘Alın cenazenizi, götürün’ dediler. Bu beni çok kırdı. Failin ceza almasını, oğlumun şehitlik mertebesine alınmasını istiyorum” diye konuştu. Eşi Berna Kılıç ise “Hiçbir şeyi acımı hafifletmez. Gökhan’la konuştuğumda bu adamın başka çocukları dövdüğünü anlatıyordu. Bu, o adamın birinci vakası değil. En ağır cezayla cezalandırılsın” dedi. 

Kaynak:siyasetcafe

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287