Yasin Börü davası yine ertelendi

Diyarbakır’da 6-7 Ekim 2014’te Kobani bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökoz’un öldürülmesiyle ilgili görülen davada, bazı müdafi avukatlarının duruşmada hazır bulunmaması nedeniyle yine karar çıkmadı.

banner279
03 Nisan 2017 Pazartesi 11:54
Yasin Börü davası yine ertelendi

Diyarbakır’da 6-7 Ekim 2014’te Kobani bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökoz’un öldürülmesiyle ilgili görülen davada, bazı müdafi avukatlarının duruşmada hazır bulunmaması nedeniyle yine karar çıkmadı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya, sanıklar, bazı müdafi avukatları, müşteki avukatları ve hayatını kaybedenlerin aileleri katıldı. Bir önceki celsede, taraf avukatlarının tamamının duruşmada hazır olmaları yönünde uyarılar yapılmıştı. Mahkeme heyetinin, bugünkü celsede kararını açıklaması bekleniyordu ancak bazı sanık avukatlarının mazeret bildirerek duruşmada hazır bulunmamaları nedeniyle karar açıklanamadı.

TUTUKLU SANIKTAN "TEHDİT EDİLDİM" İDDİASI

Suça sürüklenen çocuklardan Ferdi G. duruşmada hazır bulunmazken, mahkeme heyetine dilekçe gönderdi. Ferdi G. dilekçesinde, "Diğer sanıklar bana baskı yaparak ’avukatına söyle duruşma günü duruşmaya gelmesin’ dedi. Kendi fikrimi söylüyorum, bunların avukatları benim avukatıma bana yapılan baskılar gibi ona da baskı yapmış olabilirler. Bu konuda sizin adaletinize ve vicdanınıza güvenim tamdır ve sizin vereceğiniz her karara saygı duyuyorum. Şahısların avukatları gelsin veya gelmesin, benim avukatım dahi gelmesin ben kararımı istiyorum. Sizin kararınıza güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı Hüsamettin Otçu ise, "Gerekli uyarılara rağmen hazır olan 21 tutuklu sanığın 11’inin avukatının hazır olmadığı anlaşıldı. Bir önceki celsede gerekli ikazları yapmıştık hazır bulunması konusunda. Ferdi G.’nin yazılı dilekçelerinde ve verilen mazeretlere bakıldığında, Ferdi G.’nin dilekçesinden de anlaşılacağı gibi kararın çıkmaması için avukatların mazeret bildirilmesinin istenildiği anlaşılıyor. Hazır olanların beyanları alınacak. Hazır olmayanlarla ilgili bir sonraki celsede Baro’ya müzekkere yapılarak adı geçen kişiler için Baro’dan avukat görevlendirilmesini istiyoruz. Bu celse mütalaaya karşı son savunmaları alabiliriz" diye konuştu.

"BUNLAR AÇIKÇA DAVAYI UZATMAYA YÖNELİK HAREKETLER"

Müşteki avukatlarından Murat Sadak, bir önceki celsedeki ikazlara rağmen bir kısım sanık müdafilerinin gelmemiş olması ve sanıklardan Ferdi G.’nin cezaevinden göndermiş olduğu dilekçe ve sanık avukatlarından Muhammet Emin Çoban’ın bazı müvekkilleri için mahkumiyet, bazı müvekkilleri için beraat kararı talep edilmiş olmasına rağmen, sadece beraat talep edilen müvekkilleri ile ilgili bir başka avukatları görevlendirdiğinin görüldüğünü belirtti. Sadak, bu durumun açıkça davayı uzatmaya yönelik hareketler olduğunun anlaşıldığını kaydederek, hazır olmayan sanık müdafilerinin mazeretlerinin reddine karar verilmesini talep ettiğini söyledi. Sadak, "Duruşmayı uzatmak amacıyla hazır olmadıkları anlaşılan sanık müdafileri hakkında görevi kötüye kullanma suçundan dolayı suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz" dedi.

MAHKEME HEYETİ ARA KARARINI AÇIKLADI

Duruşmada hazır olmayan sanık müdafilerinin mesleki mazeretlerinin reddine, mazeret bildiren tüm sanık müdafileri için Baro’ya müzekkere yazılarak avukat atanmasının istenilmesine hükmetti. Mahkeme heyeti, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 24 Nisan’a erteledi.

HABER 24

Son Güncelleme: 03.04.2017 12:09
Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırYasin Börü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287