ABD Dışişleri'nden Barzani için ne açıklama yapıldı?

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin istifasından memnun olduklarını bildirdi.

banner279
30 Ekim 2017 Pazartesi 21:33
ABD Dışişleri'nden Barzani için ne açıklama yapıldı?


ABD Dışişleri Bakanlığı, IKBY'deki siyasi geçişle ilgili yayınladığı yazılı açıklamada, Başkan Barzani'nin istifasından memnuniyet duyduklarını bildirdi.
Açıklamada, "ABD, Nechirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Qubad Talabani ile aktif olarak konuşmasını dört gözle bekliyor. Irak Hükümeti'ni, IKBY'nin yeni liderliğinde, Irak anayasasındaki bekleyen sorunların acilen çözülmesi için çaba göstermeye çağırıyoruz. Son günlerde meydana gelen çatışmalara da son verilmesini istiyoruz. Ayrıca Başbakan İbadi'nin güçlü liderliğini de desteklemeye devam ediyoruz. Tüm Iraklıların menfaati için bu konular ele alındıkça tüm taraflarla çalışmaya devam edeceğiz. Tüm tarafların, geleceğe bakma ve Irak anayasasındaki uyuşmazlıkların barışçıl yollarla çözümüne odaklanma zamanı" denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287