Almanya savaş alanına döndü!

Hannover'da bugün gerçekleşen kongreyi protesto eden göstericiler, sabah saatlerinden itibaren yolları kapattı.

banner279
02 Aralık 2017 Cumartesi 19:03
Almanya savaş alanına döndü!


Hannover'da bugün gerçekleşen kongreyi protesto eden göstericiler, sabah saatlerinden itibaren yolları kapattı. Polis protestocuları dağıtmak için tazyikli su kullanıyor.
II. Dünya Savaşı'ndan bu yana Alman parlamentosuna giren ilk ırkçı parti olan Almanyaiçin Alternatif (AfD), bugün Hannover kentinde kongre düzenliyor.

516 Neo-Nazi'nin buluşacağı kongre öncesinde protestocular ve polis arasında sert çatışmalar yaşandı.Polis Cumartesi sabahı birçok yolu kapatan göstericilere karşı tazyikli su kullandı, göstericiler şemsiyelerle korunmaya çalıştı.Alman medyası, Hannover'da yüksek gerilimin sürdüğünü bildiriyor.

Eylül ayındaki seçimlerde yüzde 12,6 oy oranına ulaşan göçmen ve İslam karşıtı AfD, federal parlamentoda 94 milletvekiliyle temsil ediliyor.Henüz koalisyon kuramayan ülkede Başbakan Angela Merkel'in Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ile seçimden ağır yenilgiyle ayrılan Sosyal Demokrat Parti (SPD) büyük koalisyon için görüşmelere başladıklarını dün açıklamıştı.

25 Eylül'deki seçimlerde CDU/CSU yüzde 32,9, SPD yüzde 20,5, AfD yüzde 12,6, FDP yüzde 10,7, Sol Parti yüzde 9,2, Yeşiller yüzde 8,9 oranında oy almıştı. Sandıktan çıkan en büyük sürpriz, ırkçı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin parlamentoya girmesi oldu. Ülkede ilk kez faşist bir parti II. Dünya Savaşı'ndan bu yana parlamentoda yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287