Atina'da büyük yangın!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da büyük yangın! Yunanistan'ın başkenti Atina'nın yaklaşık 25 kilometre Kuzeydoğusunda bulunan Penteli'de, ormanlık alanda çıkan yangın şehre yaklaşıyor.

banner279
24 Temmuz 2018 Salı 20:17
Atina'da büyük yangın!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da büyük yangın! Yunanistan'ın başkenti Atina'nın yaklaşık 25 kilometre Kuzeydoğusunda bulunan Penteli'de, ormanlık alanda çıkan yangın şehre yaklaşıyor. İtfaiye ekipleri ve gönüllüler yangını söndürmeye yardımcı oluyor. Yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye yükseldi. Yangının başladığı Attiki'nin doğusu ile batısında olağanüstü hal ilan edildi.

Yunanistan'da önüne geçilemeyen orman yangınlarında ölü sayı 74'e yükselirken, en az 150 kişi de yaralandı. Yurt dışı ziyaretini yarıda kesen Başbakan Alexis Çipras yangınlar için "Kuşku uyandırıyor" açıklaması yaptı. Yangın çıkan bölgelerde OHAL ilan edilirken, ülke genelinde Milli Yas ilan edildi.

Yunanistan'da Doğu Attika'da çıkan orman yangınları binlerce dönümlük ormanlık araziyi, sayısız ev ve arabayı kül etmekle kalmadı, şimdiye kadar en az 74 kişinin yaşamını yitirmesine, en az 150 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Attika'nın hem doğusunda hem batısında aynı anda çıkan yangınlar kuşku uyandırıyor" dedi.

Ormanlık bölgede çıkan, ancak çok şiddetli ve devamlı yön değiştiren rüzgâr nedeniyle kısa sürede Pendeli, Mati, Rafina, Vuças gibi sayfiye yerlerini saran yangın, evler ve arabalar yakmaya başlayınca itfaiye ekipleri evlerin boşaltılmalarını istedi.

Kurtulmak için deniz kenarına inen yüzlerce insanın yardımına koşan askeri ve sivil gemiler, Yunan Sahil Güvenlik botları ve özel sandallar, onları gece boyunca Rafina Limanına çıkarmak için seferler yaptı. 
Yangına karadan 300'e yakın itfaiyeci, 100'ü aşkın itfaiye aracı, yaya birlikleri ve gönüllülerle, havadan ise 7 Canadair uçağı ve 10 helikopterlerle müdahale edildiğini açıklayan Canakopulos, Avrupa Sivil Savunma Mekanizması'ndan hava ve karadan yardım desteği talep edildiğini, Kıbrıs ve İspanya´nın olumlu yanıt verdiğini söyledi
Yunanistan'ın Doğu Attika bölgesinde büyük zarar veren orman yangınlarında ölenler 74 kişiye ulaştı. Bölgede yangından kurtulmak için kaçarken bir arazide birbirlerine sarılı 30 kişi daha eklendi. Hayatını kaybedenlerin sayının artacağı düşünülüyor. 

Mati bölgesinin Argiri Akti yerleşim yeri alevlere sarılınca 30 kişinin arabalarıyla denize inmeye çalıştıkları, ancak başaramadıkları ve arabalarını terk edip koşarak denize doğru yönlenirken hayatlarını kaybettikleri açıklandı. Çocuklarına sarılmış, el ele bulunan 30 kişinin yanmış bedenleri denizden 15-20 metre mesafede bulundu. 

Anahtar Kelimeler:
YangınYunanistanAtina
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287