Bağdat'ta bombalı saldırı! 47 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat, bir haftada üçüncü kez bombalı saldırıların hedefi oldu. Bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu son verilere göre 47 kişi hayatını kaybetti.

banner279
16 Şubat 2017 Perşembe 18:48
Bağdat'ta bombalı saldırı! 47 ölü

Güneyde çoğunlukla Şiilerin yaşadığı Şurtatey mahallesine bırakılan bomba yüklü araç patladı. İkinci el araç dükkanları ve otoparkların yer aldığı semtte meydana gelen patlamada,  47 kişinin öldüğü yaklaşık 50 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Çarşamba günü de Bağdat'ın güneyindeki Sadr mahallesindeki bir saldırıda patlayıcı yüklü kamyonet infilak etmiş,  patlamada en az 15 kişi hayatını kaybetmişti.  50'den fazla da yaralı vardı.

Bağdat'ta salı günü yine güneydeki mahallelerin birinde yaşanan bombalı araç saldırısında en az 4 kişi ölmüştü. 

Saldırıları üstlenen henüz olmasa da, terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ta Şii mahallelerinde sıkça bombalı saldırılar düzenlediği biliniyor. 

Anahtar Kelimeler:
BağdatBombalı Saldırı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287