Bakan Çavuşoğlu Başbakan Özgürgün’le görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lefkoşa’da KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile görüştü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı ile KKTC Dışişleri Bakanlığı arasında yürütülen Bilişim ve Dijital...

banner279
31 Ağustos 2016 Çarşamba 14:44
Bakan Çavuşoğlu Başbakan Özgürgün’le görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lefkoşa’da KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile görüştü.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı ile KKTC Dışişleri Bakanlığı arasında yürütülen Bilişim ve Dijital Arşivleme Alanında İşbirliği Projesi’nin açılışı için dün akşam saatlerinde Lefkoşa’ya gelmişti. Temaslarına bugün başlayan Bakan Çavuşoğlu, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile görüştü. Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile birlikte Bilişim ve Dijital Arşivleme Alanında İşbirliği Projesi’nin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Son derece modern, KKTC’ye yakışan iki sistemi birlikte kurmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
“Sizin ziyaretiniz en son Yenikapı’da bulunarak Türk demokrasisine, Türk halkına verdiğiniz destek ve gösterdiğiniz dayanışma Türkiye’de bir memnuniyet yaratmıştır. FETÖ ile mücadeleyle ilgili attığınız adımlar da keza hepimizi mutlu etmiştir. Her alanda olduğu gibi karşı karşıya kaldığımız terör saldırıları zamanında da dayanışmamızı tüm dünyaya göstermiş olduk. Bunun için size teşekkür ederiz” diyen Bakan Çavuşoğlu, hükümetin çalışmalarını da yakından takip ettiklerini dile getirdi. Kıbrıs’ta müzakere sürecinde son zamanlarda hızlanma olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Esasen bu bakımdan da ziyaretimiz de zamanlıca oldu. Tüm bunları gerek sizinle, gerek Dışişleri Bakanınızla, akşamüstü de Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşeceğiz, değerlendirme fırsatı bulacağız. Biz Türkiye olarak her zaman odluğu gibi bu zorlu süreçte de Kıbrıs Türk halkının yanında olduk, olacağız. Adil, kalıcı bir çözüm için de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz, desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"BU KONUNUN ÖNEMLE ÜZERİNDE DURUYORUZ"
Başbakan Özgürgün ise, Çavuşoğlu’nu KKTC’de görmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Anavatan Türkiye ile iki devlet tek millet. Sonuçta büyük Türk ulusunun kopmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkının da bu anlamda her konuda ve her noktada özellikle son olaylarda hassasiyetini ve Türkiye’deki her türlü olumsuz gelişmeye buradan bizim müsamaha göstermeyeceğimizi göstermek üzere bu adımları atmıştık. Bu anlamda da anavatan Türkiye’nin çok sağlıklı, çok güçlü, demokrasisiyle her anlamıyla gücünün en üst seviyede olmasının, buradaki bizim gücümüzün en üst seviyede olması anlamında olduğunu biliyoruz. Bu açıdan çok hassasız ve bu konunun önemle üzerinde duruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına ve Başbakanımıza selamlarımı gönderiyorum” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Son Güncelleme: 31.08.2016 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287