Bakanlara yurt dışı yasağı

ABD’deki Zarrab davasında adı geçen 4 eski AKP’li bakan ve 18 bürokrat hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yurt dışına çıkmayın” talimatı verdiği iddia ediliyor.

banner279
14 Aralık 2017 Perşembe 13:37
Bakanlara yurt dışı yasağı


Aydınlık’ın iddiasına göre; Ankara kulislerinde, “yurt dışına çıkış yasağı” talimatının bizzat Erdoğan’dan geldiği öne sürülüyor.

TUTUKLANABİLİRLER

Yasağın nedeni ise, 17-25 Aralık sürecinde görevde olan söz konusu 4 eski bakan ve 18 bürokratın yurt dışına çıkması halinde tutuklanabilecekleri ihtimali. Bir başka nedenin ise Rıza Sarraf’a uygulandığı gibi “İtirafçı” olmaya zorlanabilme ihtimalleri olarak ifade ediliyor.Yurt dışı yasağı getirilen 4 bakanın, 17- 25 Aralık sürecinde görevde olan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın olduğu öne sürülüyor. Ziraat Bankası'ndan şok karar! O şubesini kapattı Ankara kulislerini hareketlendiren bu önemli iddiayı konuyu yakından takip eden CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ise, “Yurt dışına çıkış yasağı” iddiasının doğru olduğunu savunarak şunları söyledi:“Bu karar, hükümetin ABD’de görülmekte olan davada adı geçen kişilerle ilgili güven problemi olduğunu gösteriyor. 3 bakan ve toplamda 22 kişiyle ilgili yurt dışı çıkış yasağı konulduğu iddiası bize geldi ve araştırdık. Konuyu teyit ettirdik. O dönem de bakan olan Erdoğan Bayraktar ile ilgili yasak var mı onu tam bilmiyoruz. Türkiye’yi yönetenler, bu bakan ve bürokratların itirafçı olabileceğini düşünüyor. Bu yurt dışına çıkış yasakları resmi olarak da konulmuş. Bu kişilerle ilgili yargılamayı Türkiye bir an önce yapmalıdır.” Nurettin Yıldız bunu neden yapıyor? 

SORUŞTURMADA 175 KİŞİNİN ADI GEÇİYOR

ABD’de görülmekte olan Hakan Atilla davasının dosyasında, aralarında eski bakan ve çok sayıda bürokratın da yer aldığı 175 kişi yer alıyor. Bu listedeki kişiler, “sanık” ya da “tanık” olarak belirtilmiyor.Soruşturma boyunca adı geçen bütün isimler yer alıyor. Listede AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak ile eski Bakanlar Efkan Ala, Ali Babacan, Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış’ın isimleri de yer alıyor. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287