Barzani: “Musul için hazırlıklar tamamlandı”

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Musul’un terör örgütü DAEŞ’tan geri alınması için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin internet sitesine açıklama yapan Mesut Barzani,...

banner279
15 Ekim 2016 Cumartesi 17:42
Barzani: “Musul için hazırlıklar tamamlandı”
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Musul’un terör örgütü DAEŞ’tan geri alınması için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin internet sitesine açıklama yapan Mesut Barzani, “Musul’un geri alınması için tüm hazırlıklar tamamlandı. Bu çerçevede Irak ordusu ile Peşmerge arasındaki anlaşma da sağlandı” dedi. Operasyona katılacak tarafların anlaşmada yer aldığını kaydeden Barzani, “Irak ordusu ve Peşmerge arasında güçlü bir dayanışma mevcut” ifadesini kullandı. Mesut Barzani, Musul halkının yakın zamanda DAEŞ zulmünden kurtarılacağını ve sivillerin evlerine geri dönebileceğini umut ettiğini sözlerine ekledi.
Terör örgütü DAEŞ, 2014 yılının ortalarında Musul’u kontrolü altına almıştı.
(İHA)

Son Güncelleme: 16.10.2016 04:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287