Çek Cumhuriyeti'n den Skandal Karar

Avrupa'da Kudüs'ü tanıyan ilk ülke

banner279
07 Aralık 2017 Perşembe 16:19
Çek Cumhuriyeti'n den Skandal Karar


Çek Cumhuriyeti, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs açıklamasının ardından Kudüs’ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve Tel Aviv'de bulunan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklamasından sonra Avrupa Birliği üyesi olan Çek Cumhuriyeti, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ilk ülke oldu. Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Çek Cumhuriyeti, Filistin ve İsrail arasında barış anlaşması imzalanıncaya kadar Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaktadır" denildi.
Dışişleri Bakanlığı, ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınmasının bölgedeki ve dünyadaki kilit müttefiklerle görüşmelerin sonuçlarına bağlı olarak değerlendirmeye alınacağını belirtti. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287