Irak'taki Patlama 38 İnsanın Ölümüne Yol Açtı !

Irak'ın başkentinde bu sabah peş peşe gerçekleşen patlamalar, en az 38 insanın ölümüne yol açtı. Can kaybının artmasından ciddi şekilde endişe ediliyor.

banner279
15 Ocak 2018 Pazartesi 13:36
Irak'taki Patlama 38 İnsanın Ölümüne Yol Açtı !

Irak'ın başkenti Bağdat, yeni haftaya intihar saldırılarıyla başladı. Şehirde bu sabah iki intihar saldırganı kendini havaya uçurdu.

Uluslararası haber ajanslarının son dakika olarak geçtiği saldırılarda en az 38 can kaybı olduğu bildiriliyor. Resmi açıklamalar, en az 90 yaralının hastanelere taşındığını gösteriyor. Birçok yaralının durumu ağır, can kaybının artmasından ciddi şekilde endişe ediliyor.

Saldırılar başkentteki en kalabalık alanlardan biri olan Tayaran Meydanı'nda gerçekleşti. Iraklı kaynaklar, patlamaların sabahın en yoğun saatinde meydana geldiğini belirtiyor. Meydanda özellikle inşaat işçileri günlük iş bulabilmek için her sabah toplanıyor.

Topraklarının yarıdan çoğu terör örgütü IŞİDtarafından işgal edilen Irak, son üç yılı katil sürüsünü ülkeden çıkarmak için savaşarak geçirdi. IŞİD, geçen yıl sonbaharda Irak topraklarından tamamen temizlendi. Sık sık bombalı saldırılar düzenleyen IŞİD teröristleri, Temmuz 2016'da yine Bağdat'ı hedef almış ve 300'den fazla insan hayatını kaybetmişti.

Anahtar Kelimeler:
PatlamaırakBağdat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287