İşte görüşecekleri tarih

Moskova’daki Kremlin Sarayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 3 Eylül’de G-20 Zirvesi’nde bir araya geleceğini duyurdu.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yardımcısı Yury Ushakov, 4-5...

banner279
30 Ağustos 2016 Salı 16:44
İşte görüşecekleri tarih

Moskova’daki Kremlin Sarayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 3 Eylül’de G-20 Zirvesi’nde bir araya geleceğini duyurdu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yardımcısı Yury Ushakov, 4-5 Eylül’de Çin’de gerçekleştirilecek G-20 Zirvesi kapsamında Putin’in bir dizi görüşme gerçekleştireceğini duyurdu. Ushakov, Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise 3 Eylül’de G-20 Zirvesi’nde bir görüşme gerçekleştireceklerini dile getirdi. İki liderin görüşmesi normalleşme süreci olacağını belirten Putin’in yardımcısı, Rus liderin 4 Eylül’de İngiltere Başbakanı Theresa May ve Suudi Arabistan Kralı Selman ile ayrı ayrı görüşme gerçekleştireceğini duyurdu. Yury Ushakov, Putin’in G-20 Zirvesi esnasında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de görüşeceğini kaydetti.
2015 yılının Kasım ayında Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının Türk F-16’ları tarafından düşürülmesinin ardından iki ülke ilişkileri gerilmişti. Uçak krizinin ardından iki lider ilk kez 9 Ağustos’ta Saint Petersburg’da bir araya gelmişti.
(İHA)

Son Güncelleme: 30.08.2016 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287