Merkel'den Büyükada açıklaması

Büyükada'da, Uluslararası Af Örgütü'nün toplantısında teröre yardımdan tutuklananlar için Merkel'den Türkiye'yi kınayan bir açıklama geldi. Ali Gharavi isimli vatandaşı tutuklanan İsveç ise durumdan endişe duyduğunu açıkladı.

banner279
19 Temmuz 2017 Çarşamba 10:55
Merkel'den Büyükada açıklaması

İstanbul Büyükada'da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan altı aktivist, Almanya'yı karıştırdı. Tutuklananlar arasında bir Alman vatandaşının da yer alması üzerine muhalefet ve koalisyon ortağı Başbakan Angela Merkel'i topa tuttu.

Merkel ise yoğun eleştirileri Türkiye'ye hadsiz bir şekilde saldırarak geçiştirmeyi denedi.

MERKEL'DEN DAYANIŞMA MESAJI

Merkel, Steudtner ve tutuklanan diğer aktivistlerle "dayanışma içinde" olacaklarını söyledi. Merkel, "Alman hükümeti salıverilmesi için her düzeyde, yapabileceği her şeyi yapacaktır." dedi.

TÜRKİYE'YE AĞIR İTHAM

Almanya'daki koalisyon hükümetinin ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve diğer muhalif partiler ise, Türkiye'ye ağır ithamlarda bulundu.

Türkiye kökenli milletvekili Sevim Dağdelen, hükümetten Türkiye'ye seyahat uyarısı yapmasını talep etti.

İSVEÇ DE TEPKİLİ

İsveç, tutuklanan vatandaşı Ali Gharavi için endişe duyduğunu resmi açıklamayla duyurdu. İsveç Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jessica Garpvall, tüm diplomatların bu konu üzerinde yoğunlaştığını belirterek Gharavi ile görüşmek istediklerini belirtti.

6 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Büyükada Soruşturması kapsamında terör örgütüne yardım etmek suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan 10 kişiden 6'sı hakkında tutuklama kararı verilirken, 4'ü serbest bırakılmıştı.

ALMANYA İLE İPLER GERGİN

Türkiye ve Almanya arasında son bir yıldır ipler gergin. Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ üyelerine sığınma hakkı veren Almanya'ya öfkeli. Ankara, İncirlik'teki Alman askerlerinin milletvekilleri tarafından ziyaret edilmesine izin vermedi. Bunun üzerine Berlin yönetimi, askerlerini çekmeye karar verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287