Ölümle burun buruna!

Peru’da son 20 yılın en büyük felaketi olan selde hayatını kaybedenlerin sayısı 72’ye yükseldi. HABER 24

banner279
19 Mart 2017 Pazar 19:00
Ölümle burun buruna!

Peru’da son 20 yılın en büyük felaketi olan selde hayatını kaybedenlerin sayısı 72’ye yükseldi.

Peru’da yaşanan son 20 yılın en büyük felaketi, ülkede can almaya devam ediyor. Perulu yetkililer, şiddetli yağış, nehirlerin taşması ve toprak kaymasının yaşandığı ülkede ölü sayısının artığını açıkladı. Peru Başbakanı Fernando Zavala, ölü sayısının 72’ye yükseldiğini söyledi.

Başkent Lima’da hafta başından bu yana suların kesik olduğu ifade edilirken, askerlerin polislere destek amacıyla kamu düzenini sağlamak için 811 kente konuşlandırıldığı belirtildi. Pasifik Okyanusu’nun yüzeyindeki ısınmadan kaynaklanan fırtınaların 2 hafta daha süreceği aktarıldı. Şili, Bolivya ve Venezuela, Peru’ya destek gönderme teklifinde bulundu.Peru hükümeti, 1988 yılında meydana gelen benzer bir olayda 374 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Son Güncelleme: 19.03.2017 20:27
Anahtar Kelimeler:
MardinDiyatbakır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287