Peru 7 ,3 büyüklüğünde depremle sarsıldı

Peru’nun Pukuio kentinin 150 kilometre güneybatısında 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

banner279
14 Ocak 2018 Pazar 15:47
Peru 7 ,3 büyüklüğünde depremle sarsıldı


Peru için tsunami uyarısı
 Peru’da meydana gelen 7.3 şiddetindeki depremin ardından Peru ve Şili’nin bazı kıyı bölgeleri için tsunami uyarısı yapıldı. 

Peru, 7.3 şiddetindeki deprem sarsıldı. Depremin merkez üssünün, Acari eyaletinin 42 kilometre güneybatısı olduğu bildirildi. Ülkede paniğe neden olan depremin ardından ülkenin kıyı kesimleri ve komşu ülke Şili için tsunami uyarısı yapıldı. Depremde ölü ya da yaralı olmadığı ifade edildi.
Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Bazı kıyılar için tehlikeli tsunami dalgaları öngörülüyor” denildi. Açıklamada, tsunami dalgalarının bazı kıyılarda 0.3 ila 1 metreye kadar yükselebileceği ifade edildi. Şili’nin bazı kıyı bölgeleri için ise tsunami dalgalarının 0.3 metre yüksekliğe ulaşabileceği aktarıldı. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287