Putin'in danışmanı Türkiye'yi kime karşı uyardı?

15 Temmuz'dan önce Türkiye'yi uyaran Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Aleksandr Dugin, bu kez de ABD tarafından gelecek ekonomik yaptırımlar konusunda Türkiye'yi uyardı

banner279
06 Kasım 2017 Pazartesi 21:13
Putin'in danışmanı Türkiye'yi kime karşı uyardı?

Türkiye'yi darbeden bir gün önce "Orduda hareketlilik var" diye uyaran Rus stratejist, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Aleksandr Dugin, Türkiye'yi yeniden uyardı. Ancak Dugin, bu defa darbe değil ABD'den geleceğini iddia ettiği ekonomik yaptırımlara karşı uyarı.


“TÜRKİYE'NİN BATI'YLA İTTİFAKI SONA ERDİ”

Dugin’in açıklamaları şöyle:

Irak'ın işgali ve ABD'yle yaşanan krizin ardından (Tezkere krizinden bahsediyor), Ankara yeni tehlikenin Batı olduğunu anladı. Batı, Türkiye'yi arasına almak istemiyor. ABD, Kürtleri destekleyerek Türk ulus devletine tehdit oluşturuyor. Erdoğan, hem Müslümanlar hem Batı'yla ittifak yaptı. Sonuç? Darbe girişimi... ABD darbeyi, İslamcı ideolojiyi, FETÖ'yü kullanarak organize etti. Davutoğlu'nun Suriye politikası da bir başka örnek. Yine İslamcı ve Batıcı fikirlerin karışımıydı. İşlerin geldiği nokta Erdoğan'a Batı'yla ilişkilerin bittiğini gösterdi.

“ERDOĞAN NE KADAR BAĞIMSIZSA O KADAR BATI'NIN HEDEFİ“

Hem o hem Erdoğan'ın bağımsız politikaları. Erdoğan ne kadar çok özgür olmak isterse, o kadar çok Batı'nın hedefi oluyor. Eğer Türkiye tek parça kalmak istiyorsa bunu Batı kampının içinde yapamaz. Meclis'e o bombaları Rusya yağdırmadı.

“PUTİN'İ ERDOĞAN KONUSUNDA İKNA ETTİM“

Evet, yardımlarım oldu çünkü savaşın eşiğine gelmiştik! Ama başkanımız öyle ikna edilecek birisi değil. Putin, rasyonel ve realist biri. Eğer bazı konuda deliller varsa, değerlendirir.

“PUTİN'İ DARBEYİ DESTEKLEMESİ İÇİN İKNAYA ÇALIŞTILAR“

Türk ordusunu hafife aldılar. Ergenekon ve Balyoz'dan sonra orduda Erdoğan'ı destekleyecek kimsenin kalmadığını düşündüler. Fakat ordudaki Kemalistler Erdoğan'ı destekledi. CIA ayrıca o gece Rusya ve Türkiye arasındaki iletişim kanallarını kesmeye çalıştı.

Putin'i Türkiye karşıtı bir pozisyon almaya iknaya çalıştılar. Erdoğan'dan başka bir liderin daha iyi olacağını, iç savaş çıkacağını ve Rusya'nın bu savaşı kendi lehine kullanabileceğini söylediler. CIA Putin'in etrafındaki etkili isimleri organize etti. Fakat Putin ikna olmadı. Çünkü bu Türkiye'nin sonu demekti. Daha önce söyledim, darbe sonrası için Kürtler isyan çıkarma hazırlığı yapmıştı.

“ABD ZAYIF NOKTANIZI KULLANMAYA ÇALIŞACAK“

Pek çok faktörü bir araya getirecekleri bir strateji izleyeceklerini düşünüyorum. Mesela etnik çatışma, ekonomik-sosyal tehditler, siyasi ve askeri elit içerisinde Erdoğan karşıtı huzursuzluk yaratmak. Amerikalılar bütün zayıf noktaları kullanmaya çalışacaktır.

Kesinlikle bütün ekonomik ilişkileri kullanacaklar. Sürekli saldırı altında olacaksınız. İran'a, Rusya'ya yaptırım uygulanıyor. O kadar eminim ki Türkiye'ye de yaptırım uygulayacaklar. Ekonominizi kurtarmak için B planı yapmalısınız.

“ABD, KÜRDİSTAN'I ÖNCE SURİYE'DE KURMAK İSTİYOR“

İran, Türkiye, Rusya, Suriye ve Irak... Hepimiz bir araya gelir ve Kürtlere onları tatmin edecek bir şey önerirsek kendi güvenliğimizi sağlarız. Kürt kimliğini bastırmamalıyız. Çünkü biz böyle yaptıkça ABD'nin ve İsrail'in eline düşüyorlar. İyi savaşıyorlar; Amerikan emperyalizminin kuklası olmalarını engellemeliyiz.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287