Rusya'dan ABD'ye Yanıt

Rusya'dan, Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşmasını ihlal ettiğini öne süren ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına yanıt geldi.

banner279
10 Aralık 2017 Pazar 13:09
Rusya'dan ABD'ye Yanıt

Rusya'dan ABD'ye: Zamanı geldi
Rusya'dan, Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşmasını ihlal ettiğini öne süren ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına yanıt geldi.
Rusya'dan, Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşmasını ihlal ettiğini öne süren ve ‘Rusya'yı ikna etmek için ekonomik ve askeri önlemleri gözden geçiriyoruz' diyen ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına yanıt geldi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Moskova'nın Orta ve Kısa Menzilli Füzeleri İmha Anlaşması'na tamamen bağlı olduğunu, Washington'un sözleşmeden çekilmesi durumunda ise aynı şekilde yanıt vermek durumunda kalacağını belirtti.

RYABKOV: SUÇLAMALAR ASILSIZ

Ryabkov, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yayınlanan açıklamasında, ABD'nin birçok kez Rusya'yı anlaşmayı ihlal etmekle suçladığını, ancak bu konuda ‘reel herhangi bir kanıt sunulmadığını' bildirdi. Açıklamada, "Diğer bir deyişle, suçlamalar kesinlikle asılsız. İddialar ne anlaşmaya sözde uymayan fırlatma rampalarının teknik özellikleriyle, ne de uçuş telemetrisi bilgileriyle destekleniyor. Hiçbir şeyle desteklenmiyor. Neden böyle olduğu ortada. Nedeni böyle bir şeyin olmaması" ifadelerine yer verildi.

ZAMANI GELDİ ABD ARTIK ANLAMALI

Rusya'ya dönük ekonomik ve askeri baskıların işe yaramayacağını, ABD'nin ilişkilerin düzeltilmeye başlanması için hayallerinden kurtulması gerektiğini belirten Ryabkov, "Amerikalı politikacıların ve diplomatların, Rusya'ya ekonomik ve askeri baskıların işe yaramayacağını anlamalarının zamanı geldi. Sonunda hayallerinden kurtulmalılar ki, daha fazla zaman kaybetmeden, Amerikan tarafından ötürü son yıllarda derin bir krize giren ilişkilerimizi karşılıklı olarak düzeltmeye başlayalım" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Rusya'yı yaptırımlarla korkutmaya yönelik çabalarının komik olduğunu belirten Ryabkov, "Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması bağlamında beklenebilecek yaptırımların genişletilmesinin tek sonucu, kendilerinin yapılmasını önerdiği Özel Anlaşma Kontrol Komisyonu toplantısının iptali olabilir" dedi.
Kaynak;Haber7

Son Güncelleme: 10.12.2017 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287