Rusya'ya 60 Gün Süre

NATO, Rusya’nın Avrupa’nın güvenliğine yönelik tehdit oluşturduğuna yönelik füzeler geliştirdiğini ifade etti.

banner279
04 Aralık 2018 Salı 22:37
Rusya'ya 60 Gün Süre

NATO, Rusya’nın Avrupa’nın güvenliğine yönelik tehdit oluşturduğuna yönelik füzeler geliştirdiğini ifade etti. Açıklamanın ardından ABD’de Rusya’nın anlaşmaya dönmemesi üzerine yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Brüksel’de yapılan NATO Dışişleri Bakanları toplantısında, NATO tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Rusya, Avrupa’nın güvenliğini teşkil eden füzeler geliştirerek, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nı ihlal ediyor. 1987’de NATO, Rusya’yla resmi olarak Nükleer silahların kontrolünün anlaşması için imzaların atıldığını ve bu anlaşmayı deliyor.

‘Rusya’nın 60 günü var’
NATO’nun açıklamalarının ardından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’da bir açıklama yaptı. Pompeo burada yaptığı açıklamada, Avrupa’yı doğrudan hedef alan Rusya için şunları söyledi: "Rusya füzeler ile ilgili hile yapıyor ve 1987’de imzalanan anlaşmalara uymuyor. Eğer Rusya verilen 60 günlük sürede anlaşma maddelerine dönmez ise ABD INF anlaşmasındaki tüm yükümlülüklerini askıya alacak. Rusya’nın 60 günü var." 
 

Anahtar Kelimeler:
RusyaAvrupaAbdNatoFüze
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287