17 Öğrenci Yerine 32 Öğrenciyi Servise Bindirilince Jandarma Tarafından Yakalandı

Düzce’de 17 öğrenci yerine servis aracına 32 öğrenci bindiren servis şoförü jandarma tarafından yakalandı.

banner279
20 Eylül 2017 Çarşamba 12:11
17 Öğrenci Yerine 32 Öğrenciyi Servise Bindirilince Jandarma Tarafından Yakalandı

Düzce’de 17 öğrenci yerine servis aracına 32 öğrenci bindiren servis şoförü jandarma tarafından yakalandı.

Düzce’de okul servisine yönelik İl Jandarma Komutanlığı Trafik ekiplerin denetimleri bütün hızıyla devam ediyor. 

Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerini taşıyan servislere yönelik yapılan çalışmalarda zaman zaman ’Bu kadar da olmaz’ pes dedirten görüntüler yaşanıyor. 

Beyköy Beldesi’nde İl Jandarma Alay Komutanlığı Trafik ekipleri, Şehit Ufuk Baysan İlkokulu önünde servis araçlarına yönelik uygulama yaptı. Denetimler esnasında servis araçlarında öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadıklarını kontrol yapıldı jandarma ekipleri, bir servis aracına ilkokul öğrencilerinin balık istifi gibi bindirildiği görüldü. 

17 koltuğu olan servis aracına velilerin gözü önünde 32 öğrenci bindiren servis şoförüne jandarma tarafından cezai işlem uygulandı. Uygulama yapan jandarma ekipleri, çocukları ile birlikte servisi bekleyen aileleri de uyararak, kurallara uygun öğrenci taşımayan servis araçlarına çocukların bindirilmemesi gerektiğini söyledi. 

Öğrenciler balık istifi taşıyan servis sürücüsüne bin 14 TL ceza kesti.

Servis araçları üzerinde uygulama yapan ekipler ayrıca araçların dur levhaları, okul taşıtı uyarı tabelaları, öğrenci koltukları emniyet kemerleri, geri vites lambaları, fren lambaları ile araç içi kamera sistemleri üzerinde denetimler yaptı.

(Ali Osman Çatana /İHA)

Son Güncelleme: 20.09.2017 13:21
Anahtar Kelimeler:
öğrenciOkulServis Aracı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287