Bir yandan göbek atıp bir yandan pişirdiler

Edirne’de ‘Engelsiz tatlar’ aşçı yardımcılığı kursunda 10 engelli kadın kursiyer, kentin dünyaca ünlü tava ciğerini öğrenmek için kolları sıvadı. Edirne’nin 9/8’lik müzik ezgilerinde hem göbek atan kadınlar bir yandan da tarihi lezzetin inceliklerini öğrenmeye çalıştı.

banner279
25 Ağustos 2017 Cuma 12:40

Edirne Valiliği bünyesinde bulunan SODAM binasında gerçekleştirilen ‘Engelsiz tatlar’ aşçı yardımcılığı kursu programı kapsamında, Edirne tava ciğeri yapımı dersi verildi. Türkiye genelinde ‘Tarihi ciğerci Bahri Bey’ tarafından ilk derste 10 engelli kadından oluşan kursiyerler, eğlenceli anlar yaşarken, hem göbek attı hem de tava ciğer yapımını öğrenerek, kentin ilk kadın tava ciğer ustası olma yolunda ilk adımlarını attı.

"İNŞALLAH BURADAN 1-2 TANE KADIN TAVA CİĞER USTASI ÇIKAR"

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı olan Bahri Dinar, “Çalışan kadınlar, umutlu yarınlar. Mükemmel bir slogan var ortada. Biz de bugün SODAM aracılığıyla bugün ki kursa davet edildik. Dediler ki, ‘Dünyaca ünlü Edirne tava ciğerini arkadaşlarımıza anlatır mısınız, ders olarak verebilir miyiz?’. Bizde bundan şeref duyduk, iyi ki geldik buraya. Bu hanım efendiler ile beraber bir çalışma günü yaşadık. Tava ciğerinin yapımını layıkıyla öğretmek için derslerimiz devam edecek. Edirne’de hiç kadın tava ciğer ustası yok. İnşallah buradan bir iki tane kadın tava ciğer ustası çıkar. İlk işe başlatanda ben olurum. Vitrinlerimiz de hanım efendiler olur, ciğere hanım eli de değer artık. Mükemmel bir proje inşallah hayırlı olur” dedi.

"HEM PİŞİRİYORUZ HEM YİYORUZ HEM DE EĞLENİYORUZ"

Engelsiz tatlar projesinin kursiyer kadınları, projede yer aldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, “Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. İyi ki de gelmişiz. Aile bütçemize katkıda bulunmak istiyoruz. Her gün oynuyoruz zaten. Hem pişiriyoruz, hem yiyoruz, hem de eğleniyoruz. Hocalarımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandılar.

Engelsiz tatlar aşçı yardımcılığı projesi kapsamında, tava ciğer yapımı dersinin ilk gününde kursiyerleri Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı, İŞ-KUR İl Müdürü Şengül Çildam ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Kozan yalnız bırakmadı.

(Koray Ustabaşı / İHA)

Son Güncelleme: 25.08.2017 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287