“Engelsiz Ev” projesi başlatıldı

Uğur GENCER/ Kocaeli İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği (KİSGDER) Darıca ilçesinde bulunan engelli bireyler için “Güvenli Ev” temalı eğitim düzenledi. Eğitim içerisinde evde var olan veya meydana gelebilecek tehlikeler anlatıldı.

banner279
20 Eylül 2021 Pazartesi 17:20
“Engelsiz Ev” projesi başlatıldı

Ev kazalarından bahsedildikten sonra özel olarak engellilerin yaşayabileceği kazalar ve alınacak sağlık güvenlik tedbirler ve ilkyardım uygulamaları anlatıldı. Engelliler için konusunda uzman kişilerce ailelere verilen eğitimlerin amacı evde ki yaşanan ev kazalarını önleyerek insan sağlığının sürdürülebilmesi. Program sonrasında ev içerisinde kontrol listesi ile denetim yapılarak ilçe bazında istatistiksel çalışma yapılarak değerlendirme yapılması hedefleniyor. Darıca Kaymakamlık koordinasyonu ile Kocaeli İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği (KİSGDER) ve Kocaeli Bir Umut Engelliler derneği ile iş birliği ile sürdürülen proje yaygınlaştırılarak ev kazalarının azaltılması hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287