Türkiye’nin ilk başörtülü İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş:

Bilecik’te göreve başlayan Türkiye’nin ilk başörtülü İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, göreve geldiği ilk gün "Makam odamın kapısı hiç bir zaman kapatılmayacak" talimatını verdiğini anlattı.Göreve geldiği gün kapısının...

banner279
25 Temmuz 2016 Pazartesi 13:25
Türkiye’nin ilk başörtülü İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş:
Bilecik’te göreve başlayan Türkiye’nin ilk başörtülü İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, göreve geldiği ilk gün "Makam odamın kapısı hiç bir zaman kapatılmayacak" talimatını verdiğini anlattı.
Göreve geldiği gün kapısının hiç kapanmaması talimatını verdiğini belirten Fazilet Durmuş, “Hiçbir kimseye penceremi, kapımı kapatmıyorum. Yaptığım görüşmelerde bile kapım her zaman açık. Bu ülkenin bütün değerleri bizim değerlerimizdir. Herkes aynı fikir ve düşünceye sahip olmak zorunda değil. Zaten bunun önemli olmadığını 15 Temmuz sonrası yaşananlarda halkımızın el ele, birlik içerisinde olması bunun en büyük göstergesi” diye konuştu.
“İstişareyi birkaç kişi yaparsınız ama son sözü birisi söyleyecektir”
Türkiye’nin ilk başörtülü Milli Eğitim İl Müdürü Fazilet Durmuş, eğitim kalitesini arttırmak için her türlü teklife açık olduğunu belirtti. Durmuş, “Eğitim camiayı adına bütün paydaşlardan eğitim kalitesini arttırmak adına gelen bütün önerilere açığım. Ama talimat verme şeklindeki talimatlara kapalıyım. Evet, herkesin fikrini dinlerim, neticede burada karar verici birileri vardır. Benim üzerimde de amirlerim var. Arkadaşların görüş ve önerini dinleriz, tekliflerini bize getiriler, ama neticede kararı bir kişi verir. İstişareyi birkaç yaparsınız ama son sözü birisi söyleyecektir. Çünkü verdiğiniz karar Bilecik’in tamamını kapsıyor. Verdiğiniz kararla bundan sonraki kuşakları da etkileyecek kararlar olabiliyor. Biz bu anlamda herkesin görüşlerine açığız” ifadelerini kullandı.
"Daha önceden evveliyatı ve geçmişi olan bir süreçti"
İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş, görevden alınan bir önceki İl Müdürü İsmail Altınkaynak hakkında sorulan soruları yanıtlayarak, süreci de değerlendirdi. Eğitim camiasındaki hiçbir arkadaşın kasti olarak eğitim adına sıkıntılı bir sürece tabi olacağını düşünmediğini anlatan Durmuş, “Aslında bu süreç bu mevzuyla gündeme gelen bir süreç değildi. Daha önceden evveliyatı ve geçmişi olan bir süreçti. Evet, İsmail beyin belki görev yeri değişikliği söz konusuydu ama bu şartla altında gerçekleşen bir görev yeri değişikliği değildi. İsmail Bey bizim için çok değerli, camiamızın değer verdiği arkadaşlarımızdan bir tanesi" dedi.
“28 Şubat’ın mağduriyetini yaşamış bir eşi var”
İsmail Altınkaynak’ın 28 Şubat sürecinde mağdur olan bir eşi olduğu anlatan Fazilet Durmuş, şöyle devam etti:
“Kendisinin 28 Şubat’ın mağduriyetini yaşamış bir eşi var. Bu süreç içerisinde yer alan arkadaşlarımızın arkasında destekleri söz konusu. Dolayısıyla 28 Şubatçı bir zihniyetle böyle bir sürece tabi olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Neticede yöneticiyiz bazı sıkıntılarımız elbette olacaktır. Dikkatli ve önem arz eden konularda biraz daha hassasiyetli davranmak gerekir. Ve insanız hata da yapılabilir. Zaten değerli arkadaşımız bunun bu anlamda bir hata olduğunu dile getirmiştir. Bazen bazı hataların geriye dönüşleri olmuyor. Ben de bundan kendime bir dersi bir pay çıkararak inşallah daha dikkatli, daha temkinli olacağım.”
Öte yandan, Bilecik İl Milli Eğitim eski Müdürü İsmail Altınkaynak, Eğitim-İş Sendikasının "velileri ve öğrencileri imam hatip okullarına yönlendirmeye yönelik faaliyetlerin engellenmesini" isteyen yazısını, bakanlık talimatı gibi 7 İlçe kaymakamlığına ve merkez okul ve kurum müdürlüklerine gönderdiği iddia edilerek görevden alınmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287