Dolar tarihi rekorunu tazeledi

Dolar, TL karşısında gün içindeki hareketlenmeyle tarihi rekor seviyesini yeniledi. Güne 3,0810 seviyesinden başlayan dolar/TL paritesi, Başbakan Yıldırım’ın Başkanlık sistemi açıklamasının ardından kademeli olarak yükselerek tarihi...

banner279
12 Ekim 2016 Çarşamba 16:52
Dolar tarihi rekorunu tazeledi
Dolar, TL karşısında gün içindeki hareketlenmeyle tarihi rekor seviyesini yeniledi.
Güne 3,0810 seviyesinden başlayan dolar/TL paritesi, Başbakan Yıldırım’ın Başkanlık sistemi açıklamasının ardından kademeli olarak yükselerek tarihi rekorunu tazeledi. Dolar/TL’deki yükselişin Merkez Bankası’nın kurdaki yükselişlere karşın faiz indirimlerine devam edeceği beklentileri ve petrol fiyatlarındaki yükselişin de etkili olduğu belirtildi. Yeni rekor seviyesi 3,0974 oldu.
Dolar bir önceki tarihi rekorunu 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin Türkiye’nin notunu düşürmesinin ardından, 20 Temmuz’da 3.0973 ile yapmıştı.
(İHA)

Son Güncelleme: 12.10.2016 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287