Ekonomi Bakanı Zeybekci: Darbe sonrası kur kendini telafi etti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci darbe girişimi sonrası ekonominin hızlı şekilde toparlandığını belirtti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bloomberg HT canlı yayınına katıldı. Başka ülkelerde olsa ekonomi darmadağın olacağını ama Türkiye...

banner279
17 Ağustos 2016 Çarşamba 12:24
Ekonomi Bakanı Zeybekci: Darbe sonrası kur kendini telafi etti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci darbe girişimi sonrası ekonominin hızlı şekilde toparlandığını belirtti.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bloomberg HT canlı yayınına katıldı. Başka ülkelerde olsa ekonomi darmadağın olacağını ama Türkiye ekonomisi çok hızlı şekilde toparlandığını kaydeden Zeybekci darbe girişiminin borsaya göreceli zararı olmayacağını, borsanın toparlanarak yoluna devam edeceğini, kurun da 2,90’lara doğru yaklaştığını söyleyerek, kurun kendini telafi ettiğini ama kurdaki dalgalanmanın enflasyona cüzi de olsa enflasyona katkısı olmuş olabileceğini belirtti.
Zeybekci, darbe girişiminin ekonomiye olan etkilerini de "Darbenin reel sektör anlamında, şirketlere zararı oldu. Yurtdışından gelen bazı siparişler kısa dönemli de olsa kaydırılmış olabilir. Ancak Ağustos, Eylül, Ekim ayı ihracat rakamlarında endişeye mahal verecek sonucun ortaya çıkacağını zannetmiyorum, sonbaharda ihracatta iyileşme göreceğiz" şeklinde değerlendirdi.

"HER TEK ŞİRKET İÇİN KARAR ÇIKARMAK GEREKİYORSA ONU DA YAPACAĞIZ"
Türkiye’nin geleceğini garanti altına alan yatırımlar yapacağını kaydeden Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Hedefimiz ilk 10 büyük ekonomiden biri olmaksa artık Türkiye konsept değiştirmeli..Bu anlamda hedef odaklı teşvik sistemlerine geçmeliyiz. Ülke olarak belirlediğimiz petrokimya, enerji teknolojileri, ilaç sanayi, teknik tarım gibi sektörlerde stratejik alanlarda yeterli yatırımı yok. Bununla ilgili teşviklerimiz olacak. Gerekirse her tek şirket için karar çıkarmak gerekiyorsa onu da yapacağız" dedi.
Zeybekci, Türkiye varlık fonu ile ilgili ise hedeflerin çok büyük olduğunu Türkiye’nin kalkınmasında, her alanda etkinlik gösterebilecek bir fondan bahsettiklerini vurgulayarak, "Hedefimiz fon büyüklüğünün 200 milyar dolarlara ulaşması. Fonun denetimi uluslararası denetim standartlarındaki şirketler tarafından yapılacak. Denetimler tamamen uluslararası denetim mekanizmasıyla çok şeffaf olacak. Raporlar tüm kamuoyuyla paylaşılacak. Uluslararası piyasaların kabul edeceği tüm üst standartlarda denetlenmiş olacak" diye konuştu.
Zeybekci FETÖ’ye yardım yapan ve bağlantılı olan şirketlerle ilgili gerekenlerin yapılacağını söyledi.
(İHA)

Son Güncelleme: 17.08.2016 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287