İndirimli tarifede kota 210 kilovata çıkıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz" dedi. Bu gelişme ile kabaran faturaların daha düşük gelmesi bekleniyor.

banner279
31 Ocak 2022 Pazartesi 18:59
 İndirimli tarifede kota 210 kilovata çıkıyor


1 Ocak 2022 itibarıyla mesken aboneliklerinde elektrikte kademeli tarifeye geçildi. Elektrik tüketiminde günlük ortalama 5 kşlovata kadar olan kısım düşük tüketimli kademeden, 5 kilovatı aşan kısmı ise yüksek tüketimli kademeden hesaplanması kararlaştırılmıştı. Böylece 38 milyon hane için 150 kilovata kadar olan tüketimler kilovatsaat başına vergiler dahil 1,37 TL'den, bunun üzerindeki her kilovatsaat tüketim için uygulanacak birim fiyat 2,06 TL olmuştu.

VATANDAŞ YÜKSEK FATURADAN DERT YANIYORDU
Ancak vatandaş aylık 150 kilovatın az olduğunu ve faturaların ocak ayında 10-15 günlük zamlı olmasına rağmen çok yüksek gelmesinden şikayet etmişti. Bu gelişme üzerine hükümet, kademeli tarifede vatandaşın lehine olacak şekilde değişikliğe gitme kararı aldı.

İNDİRİMLİ TARİFENİN KOTASI YÜKSELTİLİYOR
Kabine toplantısı sonrası konu hakkında bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrikte indirimli tarifenin 210 kilovata çıkarılacağını duyurdu. Erdoğan, "Elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikayetler üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdik. En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz." dedi.

FATURALAR DÜŞECEK
Elektrikte indirimli tarifenin 150 kilovattan 210 kilovata çıkarılmasıyla vatandaşın cebi de rahatlayacak. Günlük ortalama 6-7 kilovat kullanımı olan meskenlerin faturalarında ciddi bir düşüş olacak.
 

Son Güncelleme: 01.02.2022 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287