Kırmızı et üretiminde artış

Toplam kırmızı et üretimi 2016 yılı 2’nci çeyrekte yüzde 13,5, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 oranında arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı 2’nci çeyreğine ilişkin Kırmızı Et Üretimi İstatistikleri’ni...

banner279
11 Ağustos 2016 Perşembe 10:36
Kırmızı et üretiminde artış

Toplam kırmızı et üretimi 2016 yılı 2’nci çeyrekte yüzde 13,5, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 oranında arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı 2’nci çeyreğine ilişkin Kırmızı Et Üretimi İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, toplam kırmızı et üretimi 2’nci çeyrek döneminde 270 bin ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 13,5, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 153 bin ton olarak gerçekleşti.
Sığır eti üretimi 243 bin ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 16,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,8 oranında arttı. Koyun eti üretimi 23 bin ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 9,6 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,7 oranında azaldı.
(İHA)

Son Güncelleme: 11.08.2016 13:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287