Motorin'e İndirim Geliyor

Son Dakika… Motorine aylar sonra indirim geliyor ve pompaya yansıyacağı ifade edildi.

banner279
21 Kasım 2018 Çarşamba 21:14
Motorin'e İndirim Geliyor

Benzin fiyatlarında yapılan indirimlerin ardından gözler motorine çevrilmişti. Motorinde de önümüzdeki hafta içinde indirim yapılacağı ileri sürüldü. Brent petrol ve uluslar arası piyasalarda motorin fiyatları geriliyor. Olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa ve döviz kuru yukarı yönlü hızla hareket etmezse, motorinde en geç hafta başında 14-15 kuruşluk bir indirimin yapılması bekleniyor. Habertürk'te yer alan habere göre; motorinde 14-15 kuruşluk indirim hesaplanıyor. Devletin, her litre motorinde halen 5 kuruş ÖTV alacağı bulunuyor. Motorinde, önce ÖTV sıfırlanacak. Kalan tutar, indirim olarak pompaya yansıyacak. Uzmanlar, net bir değerlendirme yapmak için bugün akşam piyasalarda yaşanacak gelişmelerin önemli olduğunu söyledi.

TABGİS'TEN FLAŞ AÇIKLAMA: 18 KURUŞ İNDİRİM BEKLENMEKTEDİR

Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası'ndan (TABGİS) yapılan açıklamada "Motorin fiyatlarına 23 Kasım Cuma gününden itibaren 18 kuruş indirim beklenmektedir. İndirimin 9 kuruşu vergiye 9 kuruşu pompaya yansıtılacaktır" ifadelerini yer verildi.
 

Anahtar Kelimeler:
MotorinötvIndirmPompa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287