Otokar, Hafif Tankını ilk kez Paris’te Sergiliyor

Türk savunma sanayiini yurtdışında başarıyla temsil eden Otokar, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Eurosatory 2018’de TULPAR Hafif Tankı’nı ilk kez sergiliyor.

banner279
11 Haziran 2018 Pazartesi 16:02
Otokar, Hafif Tankını ilk kez Paris’te Sergiliyor

Avrupa'nın en büyük savunma sanayii fuarı Eurosatory 2018'e 5 aracıyla katıldı
Türk savunma sanayiinin ulaştığı seviyeyi, yurtdışında başarı ile tanıtmaya devam eden, Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Avrupa’nın en büyük savunma sanayii fuarı olan ve Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Eurosatory 2018’de TULPAR Hafif Tankı’nı ilk kez sergiliyor. Otokar standında ayrıca özgün tasarımı olan ve Türk mühendislerce Türk işçisinin emeği ile üretilen, geniş ürün gamından, üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra balistik ve mayın korumasına sahip ARMA, COBRA II, KAYA II, COBRA zırhlı araçlarını ve kule sistemlerini de tanıtıyor.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç “Türkiye’nin en deneyimli, en geniş ürün gamına sahip ve 30 ülkede aktif olarak araçları kullanılması itibari ile uluslararası seviyede kabiliyetleri kanıtlanmış kara araçları üreticisi olarak bu sene de Eurosatory fuarında yerimizi almaktan mutluyuz. Zırhlı araçlar ve özellikle ana muharebe tankı tasarlama ve geliştime konusundaki deneyimimizi yeni ürünlere taşıyoruz. Modern ordularda keşif ve ateş destek aracı olarak etkin görev alan hafif ağırlık sınıfı tanklar; değişen muharebe koşulları ve farklılaşan tehditleri dikkate aldığımızda, sektörde artan bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın çeşitli coğrafyalarındaki müşterilerimizin isterlerinden yola çıkarak, deneyimimizi, mühendislik kabiliyetlerimiz ve Ar-Ge imkanlarımızla birleştirdik ve ilk kez Paris’te sergilediğimiz TULPAR Hafif Tankı’nı da bu eğilimi gözönünde bulundurarak geliştirdik. Önümüzdeki dönemde hafif tankların ordu envanterlerinde daha sıklıkla görüleceğine inanıyoruz” dedi.

“HEDEF İHRACAT PAZARLARI”

Otokar olarak 4x4, 6x6, 8x8 tekerlekli zırhlı araçlardan paletli zırhlı araçlara kadar farklı tip ve versiyonlarda araç ve kule sistemleri ürettiklerini belirten Görgüç, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni aracımız TULPAR Hafif Tank’ın öncelikli hedefi ihracat pazarları. Bu hedefimizde de başarılı olacağımıza inanıyorum. Otokar global pazarlarda Türkiye’nin milli tankını tasarlamış, geliştirmiş ve başarı ile kalifiye etmiş yetkin bir üretici olarak tanınıyor. Yeni alımlarda en büyük referansımız ise 4 kıtada 30’dan fazla ülkede kullanılan zırhlı araçlarımız oluyor. Özellikle hafif tank sınıfında ihtiyaç ve talebi olan ülkelerle temas halindeyiz.”

“EUROSATORY’DEN DÜNYAYA”

Eurosatory savunma sanayii fuarının sektörün en önemli fuarlarından biri olduğuna dikkat çeken Görgüç şunları söyledi: “Otokar, Türkiye’nin ilk zırhlı aracını ihraç etmeye karar verdiğinde ilk durağımız yine Eurosatory Fuarı’ydı. 1990’larda Paris’te sergilediğimiz zırhlı araçlarımız bugün dünya ordularında halen kullanılıyor. Sınıfında dünyanın en çok tercih edilen zırhlı aracı COBRA aracımız ve ürün ailesine eklendiği ilk yılda iki önemli ihracat siparişi alan ARMA araçlarımızın ilk tanıtımlarını da burada yaptık.”

“Ne mutlu ki; bugün Otokar sadece ürün ihraç eden değil; yurtdışına teknoloji transferi yapan bir şirket konumuna da ulaştı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin tek kalemde alınan en büyük ihracat anlaşmasına imza attık. Teknoloji transferi yaptığımız aracımız RABDAN hemen arka standımızda, iştirakımız olan Al Jasoor (Cesur) şirketi standında sergileniyor. Gelecekte de milli ve yerli ürünlerimizle, kabiliyetlerimizle ülkemizi global arenada en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.”

TULPAR HAFİF TANK

Otokar-TULPAR Hafif Tank hareket kabiliyeti, ateş gücü ve beka özellikleri ile dikkat çekiyor. Otomatik dolduruculu silah sistemi, yüksek basınçlı 105 mm tank topu ile tüm 105 mm NATO mühimmatı ve Falarick 105 mm Güdümlü Tanksavar füzesi ile atış yapabiliyor. Stabilizasyon ve gece/gündüz kamera görüş (termal) sistemleri ile donatılan Atış Kontrol Sistemi, hareketli ve duran atışlarda yüksek İlk Atışta Vuruş İhtimali sağlıyor. Avcı-Vurucu kabiliyeti ile tek ve birden fazla hedefi tespit edebiliyor. CMI Cockerill® 3105 kulesinde komutan ve nişancı olmak üzere 2 mürettebat bulunuyor.

TULPAR Hafif Tank, yüksek ateş ve tahrip gücü gerektiren görevlerde etkin çözüm sunuyor. Üstün hareket kabiliyeti sayesinde Ana Muharebe Tanklarının ağırlıkları nedeniyle görev yapamadığı arazi koşullarında, dar sokaklar ve hafif köprülerin yer aldığı meskûn mahallerden ağaçlık arazilere kadar her türlü muharebe ortamında görev yapabiliyor.

TULPAR ailesi, kullanıcıların tek bir platformu farklı görevlerde kullanabilme ihtiyacı doğrultusunda çok amaçlı ve modüler şekilde tasarlandı. Araç, hafif tank için ideal bir platform olma özelliğini taşıyor. En sert iklim koşullarında ve ağır arazi şartlarında test edilen TULPAR, tehditlere göre yapılandırılabilen ve ölçeklendirilebilen modüler zırh teknolojisi ve zırh yapısı ile sınıfının en üstün balistik ve mayın korumasına haiz. Aktif koruma sistemlerinin entegre edilebildiği TULPAR Hafif Tankı, 3 kişilik mürettebatına (Komutan, nişancı ve şoför) ilave olarak 2 personel daha taşıma kapasitesine sahip. Etkin Entegre Lojistik Destek sistem çözümleri ile düşük ömür boyu destek maliyetleri sağlıyor.

Otokar’ın Eurosatory’de sergilediği diğer araçlar ise şunlar:


COBRA II

Kara sistemlerinde, dünya çapında rekabet gücü olan ürünler tasarlamak ve üretmek misyonuyla Otokar’ın ürettiği COBRA II, üstün performansı ile dikkat çekiyor. COBRA aracı temel alınarak geliştirilen COBRA II, yüksek koruma ve taşıma seviyesi ve büyük iç hacmi ile öne çıkıyor. Üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra komutan ve sürücü dahil 9 kişilik personel taşıma kapasitesine sahip COBRA II, balistik, mayın ve EYP tehditlerine karşı üstün koruma özelliği sayesinde üst düzey güvenlik sunuyor. En zorlu arazi ve iklim koşullarında yüksek performans sağlayan COBRA II, isteğe bağlı olarak amfibik tipte üretiliyor ve ihtiyaç duyulan farklı görevlere kusursuz uyum sağlıyor. Geniş silah entegrasyon ve görev donanım ekipman opsiyonları sayesinde özellikle tercih edilen COBRA II, Türkiye’de ve ihracat pazarlarında sınır koruma, iç güvenlik ve barış koruma harekatları da dahil birçok görevi başarıyla sürdürüyor. COBRA II aynı zamanda, sahip olduğu modüler yapı sayesinde personel taşıyıcı, silah platformu, kara gözetleme radarı, KBRN keşif aracı, komuta kontrol aracı ve ambulans olarak da görev alabiliyor.

ARMA 6x6

Otokar’ın yüksek taktik ve teknik özelliklere sahip çok tekerlekli modüler zırhlı aracı ARMA 6x6, üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğinin yanı sıra orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyon opsiyonlarına sahip. En zor arazi ve iklim koşullarında, barış koruma ve insani yardım operasyonlarında hizmet veren ARMA’nın amfibik opsiyonu da mevcut. ARMA 6x6; özellikle yüksek muharebe ağırlığı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. ARMA, ihtiyaçlar doğrultusunda farklı silah ve kule sistemleri ile donatılabiliyor. ARMA ailesi zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe aracı, komuta kontrol, KBRN keşif aracı gibi farklı görevlerde kullanılabiliyor, araç üzerinde farklı silah sistemleri kullanılabiliyor.

COBRA

Dünyada 15'ten fazla ülkede aktif olarak kullanılan Otokar'ın COBRA zırhlı aracı, yüksek hareket ve beka kabiliyeti ile öne çıkıyor. Monokok gövdesi ile üstün mayın ve balistik koruma sağlayan COBRA, sınıfında dünyanın en çok tanınan zırhlı aracı olma özelliğini koruyor. COBRA modüler yapısı sayesinde; personel taşıyıcı, silah platformu, KBRN keşif, kara gözetleme radar, ileri gözetleyici, ambulans ve komuta yeri araç konfigürasyonlarına ihtiyaç duyulan farklı görevlere uyarlanabiliyor. COBRA'nın amfibik seçeneği de bulunuyor.

KAYA II

Eurosatory'de sergilenen araçlar arasında yer alan KAYA II, Otokar'ın mayına karşı korumalı araç konusundaki deneyim ve bilgi birikimi ile üretildi. Mayına dayanıklı personel aracı olarak tasarlanan KAYA II, burularak araziye maksimum uyum sağlayabilen şasisi ile hem mayın ve kinetik enerjili mühimmatlara karşı üstün koruma sağlıyor. Her türlü arazi ve iklim koşulunda benzersiz hareket kabiliyeti sunan 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araç KAYA II, tek kabinden oluşan monokok gövdeye sahip. KAYA II’nin komutan ve sürücü dahil on kişi taşıma kapasitesi bulunuyor.

OTOKAR HAKKINDA

1963 yılında kurulan, fikri mülkiyet hakları kendisine ait ürünlerle faaliyet gösteren Otokar, kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunmaktadır. Koç Topluluğu bünyesinde yer alan Otokar, bugün Türk Silahlı Kuvvetleri’nin lider kara araçları tedarikçisi konumundadır. Savunma sanayiinde çeşitli tiplerde 4x4, 6x6, 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araçlar ve paletli zırhlı araçlar ile kule sistemleri tasarlayıp üretmektedir. Otokar, aynı zamanda Türkiye’nin ana muharebe tankı ALTAY’ın Dönem I ana yüklenicisi konumundadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280